Contractul pentru transportul de cărbune de la Husnicioara a fost atribuit

0
142

Complexul Energetic Oltenia a atribuit contractul pentru transportul de cărbune pe o rută nouă, Dudaşi-Turceni. Este vorba de cărbunele care provine de la cariera Husnicioara. Asupra acestui contract au fost câteva semne de întrebare, deoarece a fost atribuit prin procedura de negociere fără anunţ de participare NFP.

vagoane-carbune

Firma care a câştigat este CFR, iar contractul a fost scos prima dată la licitaţie, după care conducerea CEO a renunţat la această procedură, deoarece CFR a venit cu o ofertă prea mare. Până la urmă contractul a fost atribuit tot la suma propusă iniţial de societate, respectiv 1.570.500 lei. La negociere CFR a plusat peste această sumă, dar până la urmă a rămas cea propusă prima dată.

Semne de întrebare au apărut după ce contractul de transport cărbune a fost scos la licitaţie în SEAP. Valoarea estimată a licitaţiei era de 1.237.000 lei, iar CFR a venit cu o ofertă de 1.570.000 lei. Suplimentarea de bani nu a fost acceptată de şefii CEO, astfel că s -a renunţat la procedură şi s-a hotărât ca acest contract să fie atribuit prin NFP. Culmea este că şi la această procedură, CFR a venit cu aceaşi sumă majorată, dar de aceasta dată contractul a fost atribuit.
Valoarea contractului este cu 20% mai mare faţă de primul. Transportul de cărbune va fi făcut pe calea ferată între Dudaşi şi Turceni şi vor fi transportate 150 de mii de tone de cărbune,la fiecare traseu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here