12.5 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 6, 2022
AcasăEconomicContractul cu Romstrade, reziliat

Contractul cu Romstrade, reziliat

Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi va rezilia contractul încheiat cu firma Romstrade pentru realizarea drumului pe Transalpina. Deputatul social democrat Mihai Weber a declarat, pentru Acces Tv, că trebuie impulsionat ritmul de finalizare a lucrărilor, Transalpina fiind importantă pentru Gorj atât din punct de vedere turistic, cât şi economic.

După aproape doi ani de la stagnarea lucrărilor de modernizare a drumului ce străbate Transalpina, conducerea CNADNR a luat decizia de a rezilia contractul încheiat cu firma Romstrade, societate cunoscută deja pentru problemele economice cu care se confruntă. Deputatul PSD Gorj Mihai Weber a declarat, la Acces Tv, că odată cu finalizarea expertizelor tehnice şi economice se va trece la rezilierea contractului. Astfel, se speră ca, în 2015, drumul ce străbate Transalpina să fie finalizat în ceea ce înseamnă elemente de siguranţă şi marcaje. Weber a mai precizat, în acest sens, că decizia de reziliere a fost luată şi pe fondul că firma are probleme financiare. „De ceva timp, este o stare de amorţeală şi nu se poate spune că Transalpina este preluată de cineva. Se lucrează la expertizele tehnice şi economice ce stau la baza rezilierii contractului, vorbim de un termen de o lună, două, până la sfârşitul anului. După rezilierea contractului, CNADNR poate prelua drumul şi să o redea pentru realizarea elementelor de siguranţă şi a marcajelor, încât de anul viitor să se circule în condiţii de siguranţă maximă. Firma este în stare de insolvenţă, nu mai este capabilă să execute lucrările, care sunt realizate în proporţie de 80%”, a declarat deputatul PSD Gorj, Mihai Weber, la Acces TV. Deputatul social democrat mai susţine că aceste sincope trebuie remediate cât mai urgent şi asta ca urmare a faptului că acest traseu are un impact extrem de mare asupra judeţului, atât din punct de vedere economic cât şi turistic.

Ce pățesc constructorii care au părăsit șantierele din Gorj!

0
Autoritățile județene anunță că proiectele de infrastructură derulate prin PNDL au fost finalizate. Astfel, 34.795.691...

Weber: „România are nevoie de cărbune”

0
Deputatul PSD, Mihai Weber, solicită plan de pregătire pentru sezonul rece la CE Oltenia. Parlamentarul...

Angajați din CEO cu contractul de muncă suspendat, pentru probleme cu legea

0
Mai mulți angajați din Complexul Energetic Oltenia au contractele de muncă suspendate. Potrivit lui Ion...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!