Cosmin Popescu vrea să vadă planul de restructurare de la CEO! Iulian Popescu îi trasmite că datele nu pot fi făcute publice

0
104

Planul de restructurare din CEO, ținut la secret! Președintele Consiliului Județean susține că nu este normal ca documentul de care depind mii de locuri de muncă din Gorj să nu fie făcut public. Cosmin Popescu are suspiciuni că există elemente ce se doresc a fi ascunse până după campania electorală.

Președintele Consiliului Județean Gorj susține că o discuție pe baza planului de restructurare de la Complexul Energetic Oltenia ar fi oportună în condițiile în care nimeni nu știe exact ce conține documentul. Cosmin Popescu face apel la cei în măsură să nu își bată joc de soarta a mii de gorjeni. “Planul acesta de tranziție justă trebuie să se facă în concordanță cu planul de restructurare a CEO. Așa cum am mai spus, am tot așteptat ca instituția pe care o reprezint, nu neapărat eu personal, dar și celelalte autorități publice locale, să fim chemați și să ni se spună măcar principalele direcții ale acestui plan de restructurare care stă și la baza planului de tranziție justă, ce va fi întocmit de firmele agreate de Comisia Europeană. Eu nu l-am văzut până la această dată și nu știu dacă dumneavoastră l-ați văzut. Am înțeles, la un moment dat, că cineva din Consiliul de Supraveghere al societății a spus că acest plan este secretizat. Nu înțeleg de ce și care sunt elementele de a secretiza un plan. Chiar domnul Dacian Cioloși a spus că acest plan nu numai că nu ar trebui secretizat, ci că mare parte din plan ar trebui discutat și pus în dezbatere publică, analizat cu atenție de toți factorii implicați. Acest plan de restructurare a CEO îi interesează pe toți locuitorii acestui județ. De ce este secretizat, de ce să apară speculații, pentru că suntem în campanie electorală? Să avem surprize după campania electorală și să vedem mii de disponibilizări prin acest plan? E o întrebare. Acest plan trebuie pus la dispoziție și inclus obligatoriu în planul de tranziție justă și în planul de dezvoltare. Trebuie să știm etape, termeni, perioadele în care unități miniere de carieră vor fi închise, care este obligația CEO, în cât timp vor reda circuitului agricol sau non-agricol aceste cariere de pe raza comunităților în care activează și multe alte aspecte. Din punctul meu de vedere, acest plan nu conține elemente care să îl supună secretizării”, susține președintele Consiliului Județean.

“Considerăm că lucrurile nu trebuie făcute publice”

În replică, Iulian Popescu membru în Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia susține că documentul nu va fi făcut public deoarece lucrurile mai pot fi modificate. „Am explicat de ce lucrurile au rămas la acest nivel de clasificare și confidențialitate a documentului. Așteptăm acordul Comisiei Europene și împreună cu colegii din Consiliul de Supraveghere și cu cei din Directorat vom face o prezentare mai detaliată a parametrilor din planul de restructurare. Atât timp cât nu este ceva finalizat și bătut în cuie cu Comisia Europeană, mai pot interveni anumite schimbări în acest dialog continuu CEO-Guvern-Comisia Europeană. Considerăm că lucrurile nu trebuie făcute publice. În linii mari, în afară de suprafețe de teren despre care nu s-a discutat, dar despre bani și cam care sunt principiile de bază ale acestui plan de restructurare, au apărut destule declarații în presă. Cred că și din partea Directoratului și din partea domnului premier când a venit la Târgu Jiu, am mai spus și eu mai multe lucruri, adică acestea sunt elementele. Cel mai important este că CEO are sprijinul Guvernului și al Comisiei Europene pentru a deveni o companie sustenabilă. Această perioadă de investiții majore va urma în viitorii 5 ani. Discutăm de o valoare a investițiilor de aproximativ 3,5 miliarde de euro. Sunt sume foarte mari, pe care Gorjul nu le-a văzut până acum. Acest lucru, cu mii de concedieri, nu există. Am declarat și cred că acest lucru a fost spus de absolut toate părțile implicate, și de către ministrul Economiei, și de domnul premier, și de Directoratul companiei, că nu vor exista concedieri în masă”,a declarat Iulian Popescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here