Acasa / Economic / Cota de cărbune, acordată minerilor din iulie

Cota de cărbune, acordată minerilor din iulie

Salariații Complexului Energetic Oltenia (CEO) care au optat pentru primirea în natură a cotei de cărbune vor putea intra în posesia acestuia după data de 1 iulie. Administrația va întocmi un regulament în baza căruia salariații vor putea să ridice cota de zece tone de cărbune. „Pentru alocația de cărbune, de vom întâlni în luna iunie și vom face regulamentul, iar din data de 1 iulie se va acorda către salariați în baza acelui regulament. Toată procedura este stipulată în Contractul Colectiv de Muncă. Am avut în acest sens discuții preliminare cu Directoratul. Probabil că se va lua în trei tranșe“, a precizat Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie (FNME).

Depozitelor de cărbune sunt aproape goale

În momentul de față, depozitele de cărbune sunt aproape goale, pentru că multe cariere nu au front de lucru din cauza lipsei de exproprieri. „Va fi o problemă cu ridicarea cotei de cărbune de către salariați. Dacă depozitele vor arăta cum sunt acum și peste două luni de zile când trebuie să înceapă procesul de ridicare a cărbunelui va fi o mare problemă“, a precizat Dumitru Pârvulescu.

Salariații care au optat pentru acordarea contravalorii cotei de combustibil vor intra în această săptămână în posesia tichetelor. „Marți sau miercuri se vor acorda tichetele cadou pentru combustibil, în valoare de 600 de lei, pentru salariații care au optat pentru plata contravalorii“, a menționat Dumitru Pârvulescu.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*