spot_img
8.9 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 23, 2024
Altele
    AcasăEconomicDin culisele lumii sindicale

    Din culisele lumii sindicale

    Fostul lider de sindicat şi actual şef al Departamentului de Relaţii cu Comunitatea, Ion Ruşeţ, consideră că o parte din foştii săi colegi de pe scena sindicală au fost manipulaţi, de forţe externe mişcării sindicale. Ruşeţ a vorbit la Acces Tv şi de cum s-a ajuns la marginalizarea sa din sindicate, după ce a tras mai multe semnale de alarmă către foştii săi colegi.

    Invitat la „Punctul pe I”, fostul lider de sindicat, în prezent şef al Departamentului Relaţii de Muncă şi cu Comunitatea, Ion Ruşeţ, a prezentat opinia sa personală cu privire la protestele organizate în Piaţa Prefecturii, de anumite organizaţii sindicale. Acesta a declarat că o parte din foştii săi colegi din sindicate au fost manipulaţi de forţe externe mişcării sindicale. „Nu s-a dorit încheierea contractului colectiv de muncă, iar o parte din colegi au fost manipulaţi. Forţele sunt externe mişcării sindicale, chiar şi externe acestei companii. Eu am spus că sunt vulnerabilităţi externe, au fost forţe din afara companiei, care au făcut tot posibilul pentru a crea o stare de nemulţumire”, a explicat Ruşeţ. Acesta nu a omis însă a reaminti şi declaraţiile făcute de anumiţi lideri care au susţinut că: „am discutat cu Cătălin şi Ciurel va fi schimbat, că pleacă …”. Acum, după acest acord încheiat, Ruşeţ consideră că administraţia trebuie să discute cu salariaţii pentru a explica şi a discuta pe acest acord, încât să fie contrabalansată comunicarea diversionistă.

    Interese şi iar interese?!

    Întrebat cu privire la zvonurile lansate în ultima perioadă cu privire la existenţa unor interese personale ale anumitor lideri de sindicat, în tot acest proces de negociere, Ion Ruşeţ a răspuns precizând că: „de ce să fim ipocriţi ?”. Drept răspuns la întrebarea adresată, Ruşeţ a explicat în mare, fără a intra în detalii, de unde şi cum a plecat tăvălugul excluderii sale de pe scena sindicală. „1996 a fost primul an de negocieri şi după şase ani am reuşit ca oamenii din Jilţ să aibă să aibă salarii egale cu cei din Rovinari. Am ajuns să facem un contract colectiv de muncă avantajos pentru oameni şi pentru lideri. Din păcate, nu ne-am oprit aici, iar pentru unii … atunci când încarci o maşină care e în mişcare, tendinţa e să se mărească viteza şi să-ţi doreşti mai mult şi mai mult. Au fost unii care nu au putut să facă stop! şi se cunosc ei, îi cunosc oamenii. La un moment dat le-am spus că trebuie să ne oprim!”, a explicat Ruşeţ, în exclusivitate la Acces Tv. În plus, acesta a recunoscut faptul că liderii de sindicat au profitat, în toţi anii trecuţi. „Aş fi ipocrit să spun că liderii de sindicat nu au profitat! Am profitat cu toţii, începând cu acel contract colectiv încheiat la nivel de fostă companie, când au apărut funcţiile de inspectori sociali, de responsabili cu securitatea şi sănătatea în muncă … Am spus că trebuie să ne oprim şi că trebuie să schimbăm atitudinea”, a mai declarat Ruşeţ, fără a dori să mai facă declaraţii pe acest subiect, în plus.

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: