Acasa / Economic / Cum a reușit să câștige licitația pentru paza de la CEO o firmă din Caracal în fața a doi foști ofițeri SRI

Cum a reușit să câștige licitația pentru paza de la CEO o firmă din Caracal în fața a doi foști ofițeri SRI

Licitația pentru asigurarea pazei unităților și patrimoniului Complexului Energetic Oltenia (CEO) a fost câștigată de o firmă din Caracal. Este vorba de Safety Security, care este condusă de un om de afaceri implicat în mai multe scandaluri. Interesant este că societatea din Caracal a reușit să elimine din cadrul CEO firmele de pază care aparțin unor foști ofițeri SRI. Este vorba de societatea lui Ion Făget, fost comandant al SRI Gorj, și Nicolae Victor Mecu, fost ofiţer SRI, care, în urmă cu un an, a fost trimis în judecată pentru o evaziune fiscală în sumă de peste 70.000 de lei.

Contractul cu firma din Caracal a fost încheiat pe o perioadă de trei luni de zile, în urma unei licitații care s-a desfășurat într-o procedură de urgență. „Contractul are o valabilitate de 90 de zile deoarece a fost nevoie de o licitație în regim de urgență, pentru că licitația pentru contractul mare care se întinde pe un an de zile este contestată și se află în procedură de contestare. În momentul soluționării contestației, firma care este declarată câștigătoare va intra în activitate“, a explicat Ion Rușeț, consilierul managerului CEO, Sorinel Boza.

Rușeț: „Lucrurile au reintrat în normal“

Au existat însă o serie de probleme la preluarea dispozitivelor, pentru că firma din Caracal nu dispunea de personal suficient. Numărul de agenți de care este nevoie pentru asigurarea pazei este de 500. Salariații societății care s-a ocupat până la 1 mai de asigurarea pazei au avut de optat, aceștia putându-se angaja la firma de pază din Caracal, iar, în caz contrar, ar fi fost puși pe liber.

„Am avut o discuție cu șeful Biroului de Pază și lucrurile au reintrat în normal. Au fost unele probleme la predare-primire în data de 1 mai la ora 00,00, între fosta firmă și CEO și, apoi, între CEO și societatea care asigură paza. S-au rezolvat problemele cu privire la securitatea patrimoniului“, a mai precizat Ion Rușeț.

Firma din Caracal este anchetată de Consiliul Concurenței

Firma Safety Security a câștigat licitația cu un preț de 10 lei/oră, mult mai mic față de tarifele care se practică, care nu scad sub 14,6 lei, acesta fiind considerat un nivel minim sub care tariful nu poate să scadă, pentru că activitatea nu ar mai fi una rentabilă.

Firma din Caracal a câştigat anul trecut şi contractul cu CET Govora, tot cu un tarif foarte mic. De asemenea, la începutul acestui an, Consiliul Concurenţei a demarat o investigaţie cu privire la firma din Caracal.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*