0.7 C
Târgu Jiu
luni, martie 8, 2021
Acasă Economic Daniel Burlan: „Trebuie făcut un lobby mai puternic din partea reprezentanților statului...

Daniel Burlan: „Trebuie făcut un lobby mai puternic din partea reprezentanților statului român la Comisia Europeană“

, președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia (CEO), a declarat că este nevoie de o susține mai puternică a statului pentru ca Planul de Restructurare să fie aprobat de Comisia Europeană: „Va trebui făcut un lobby mai puternic din partea reprezentanților statului român la Comisia Europeană pentru aprobarea Planului de Restructurare, pentru că încă suntem într-o perioadă în care se mai pot achiziționa certificate și să fim conformi la data de 30 aprilie. Am speranța ca Planul va fi aprobat până la urmă. Solicitările cerute de Comisia Europeană nu indică faptul că nu ar aproba Planul de Restructurare“.

CEO a achiziționat o parte din certificatele de CO2

Managerul CEO a precizat au fost achiziționate o parte din certificatele de CO2: „Am speranța că CEO își va achiziționa întregul necesar de certificate de CO2. În toată această perioadă nu am așteptat doar banii de la stat și am mai cumpărat și noi“, a precizat Daniel Burlan la o emisiune la postul Tele 3.

Pentru ce vor fi folosiți banii din Memorandum

CEO va primi 1,2 miliarde de lei prin Memorandumul aprobat de Guvern. Banii vor fi folosiți pentru achiziționarea de certificate de CO2 și retehnologizări: „Banii din memorandumul sunt pentru achiziția de certificate de CO2 și de investiții în activitatea existentă. Investițiile în activele noi, în parcuri fotovoltaice și centrale pe gaze, se vor face din surse proprii și fondul de modernizare.

Activele existente înseamnă modernizări ale utilajelor din cariere și modernizări de grupuri energetice. Este vorba de cele cinci grupuri care funcționa și după anul 2025“, a mai precizat Daniel Burlan.

Când va fi pus în funcțiune grupul 5 de la termocentrala Rovinari

Grupul energetic 5 de la termocentrala Rovinari se află în proces de retehnologizare va fi pus în funcțiune în anul 2023.

„Grupul 5 are care termen de punere în funcțiune anul 2023. Va fi finalizat în anul 2022 și va funcționa la capacitate în anul 2023. Modernizarea a durat așa de mult din cauza lipsei finanțării. Compania a trecut printr-un moment de dificultate. Compania a înregistrat pierderi din anul 2018 și nu a mai putut asigura finanțarea pentru finalizarea modernizării grupului 5 de la Rovinari. S-au făcut investiții. În acest an există o disponibilitate foarte importantă cu acel grup“, a mai precizat Daniel Burlan.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente