spot_img
20.7 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăEconomicDe trei ori mai multă energie electrică vândută de CEO pe contracte...

    De trei ori mai multă energie electrică vândută de CEO pe contracte bilaterale

    Complexul Energetic Oltenia (CEO) are încheiate contracte bilaterale pentru furnizarea energiei electrice pentru semestrul II al acestui an la o producție medie de 600MW.

    „La începutul anului 2020 nu am avut încheiate contracte bilaterale. Am încheiat contracte pentru semestrul II și pentru tot anul 2021, astfel încât să încărcăm acele grupuri la un minim tehnic. Avem încheiate contracte la o medie de 600 MW/oră, cu intervale orare mai mari sau mai mici“, a precizat Daniela Burlan, președintele Directoratului CEO.

    Prețul de vânzare al energiei electrice este redus

    De asemenea, conducerea CEO a încheiat contracte de vânzare a energiei electrice și pentru anul viitor. Daniel Burlan a precizat că în energia vândută în baza acestor contracte va fi de trei ori mai mare față de prima parte a acestui an. Cu toate acestea, conducerea CEO a preferat să nu încheie multe contracte, deoarece prețul actual al energiei electrice este destul de redus: „Pentru primul semestru al anului viitor, comparativ cu primul semestru al acestui an, situația contractelor bilaterale va fi mult mai bună, cam de trei ori mai mult. Nu o să ajungem să furnizăm 1.000 de MW, pentru că prețurile sunt reduse pentru anul viitor. Scoatem pachete de energie la prețul pieței. Cu cât vindem mai mult La un preț mic, cu atât vor crește pierderile“, a mai spus Daniel Burlan.

    Strategia CEO

    Strategia companiei energetice este ca, atunci când prețul de vânzare al energiei electrice este la un nivel redus, producția de energie electrică să fie la un nivel scăzut deoarece pot fi înregistrate pierderi foarte mari, având în vedere că prețul de producție este mai mic față de prețul de vânzare: „Este un regim de funcționare care ne permite să ne asigurăm contractele și din încărcări să vindem și pe celelalte piețe, pe piața de echilibrare, pe PZU. Săptămâna trecută s-a funcționat cu două și chiar trei grupuri la un moment dat la Rovinari. Avem o strategie. Atunci când este prețul mic, preferăm să nu dăm pe piață orice cantitate de energie pentru că înseamnă foarte mari pierderi pentru companie. Preferăm să strângem resursele pentru momentul care considerăm că va fi un preț mai bun“, a mai spus Daniel Burlan.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: