De unde provine pierderea CEO! Complexul este îndatorat 30 de ani de acum încolo

0
8

CE OlteniaComplexul Energetic Oltenia înregistrează cea mai mică pierdere de la înfiinţare şi până în prezent şi am fi putut spune că se află pe drumul cel bun, dacă nu ar exista credite pe o perioadă de 30 de ani la care se plătesc dobânzi şi comisioane. De aici provine în mare parte pierderea financiară, iar cel mai dezavantajos este creditul în yeni japonezi, contravaloarea a 200 de milioane de euro. Pe de altă parte, societatea înregistrează profit din exploatare.

Pierderea CEO provine din activitatea financiară. Compania are împrumuturi de jumătate de miliard de euro pe o perioadă de 30 de ani. Pentru ele se plătesc dobânzi şi comisioane. Din exploatare există în prezent un profit de 3 milioane de lei, dar care ar putea să dispară, până la încheierea situaţiei financiare din aprilie. Cel mai probabil, vor fi provizionate creanţele istorice de la firmele intrate în faliment, iar acest profit va fi afectat. Datele prezentate până acum pe site-ul societăţii nu sunt definitive.

Liderii de sindicat vor măriri de salariu

Anul 2017 va fi cel mai greu an al Complexului, deoarece trebuie plătite multe credite. În aceste condiţii, liderii de sindicat ameninţă cu grevă dacă nu vor obţine creşteri salariale în noul CCM. Deşi a fost realizat un plan de restructurare cu 5 mii de disponibilizări până în 2020, care ar fi putut echilibra situaţia, acesta nu va fi respectat. Actualul director, Sorin Boza a anunţat că va încerca să facă cât mai puţine disponibilizări, astfel că în acest an se preconizează o mie.
Pierderea financiară din acest 2016 este de 8 ori mai mică, decât cea din 2015. Pe vremea lui Laurenţiu Ciurel au fost înregistrate pierderi istorice, de 1,5 miliarde de lei în 2014 şi 2015.

Complexul Energetic Oltenia a fost condus în 2016 de 3 directori. Primul a fost Laurenţiu Ciobotărică, după care a urmat Ionel Ilie şi Sorin Boza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here