spot_img
10.3 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăEconomicDebitele scăzute, profit pentru companiile din Gorj

    Debitele scăzute, profit pentru companiile din Gorj

    Hidroelectrica prelungeşte situaţia de forţă majoră, invocând o reducere a producţiei energiei electrice cu 40% din cauza debitelor scăzute ale apelor. Acest lucru nu înseamnă altceva decât că pentru trimestrul I şi următoarea perioadă producţia de energie pe bază de cărbune rămâne esenţială pentru sistemul energetic naţional. Cele trei complexuri energetice din Oltenia funcţionează la capacitate iar SNLO îşi continuă activitatea la un program de şapte zile.

    Conform Hotnews, Hidroelectrica prelungeşte situaţia de forţă majoră declarată în toamna anului trecut şi asta ca urmare a faptului că debitele se menţin încă scăzute. Această situaţie a creat o reducere medie de circa 40% a producţiei de energie electrica în această perioadă, comparativ cu valoarea producţiei medii multianuale, mai arată Hotnews.

    Complexurile funcţionează la capacitate

    În ciuda creşterii temperaturilor, debitele râurilor se menţin la cote scăzute. În Oltenia cele trei Complexuri Energetice Rovinari, Turceni şi Craiova funcţionează la capacitate, cu toate grupurile energetice. Complexul Energetic Rovinari funcţiona ieri la o putere de 1.120 MW din care 1.030 MW au fost furnizaţi în sistemul naţional, diferenţa fiind necesară pentru consumul propriu. Surse din cadrul termocentralei au precizat că debitul scăzut al Jiului creează probleme în continuare, însă, asemeni situaţilor precedente şi acum apa este recirculată prin turnurile de răcire aflate în funcţiune. Chiar dacă începând cu 20 martie unul din grupurile energetice va intra în reparaţii planificate, termocentrala Rovinari îşi va putea onora toate contractele cu beneficiarii. Pe primele două luni ale anului, CE Rovinari a produs 1.238 milioane MW/h din totalul planificării anului 2012 de 5.800 milioane MW/h, unitatea energetică funcţionând pe profit. Cele două termocentrale ale CE Craiova, Craiova 2 şi Işalniţa funcţionează şi ele cu toate cele patru cazane, în sistemul naţional fiind livraţi 885 MW din cei 930 de MW produşi. Directorul Constantin Bălăşoiu a declarat că se funcţionează pe profit şi că lucrurile decurg normal.

    SNLO, pe profit

    Începutul anului 2012 se dovedeşte a fi şi el unul bun pentru SNLO. Directorul asistent manager al companiei, Mircea Mezinca, a declarat că încă din luna ianuarie compania funcţionează pe profit. „Trimestrul I al anului 2012 ne găseşte cu o producţie preliminată la trei luni de 4,2 milioane tone, mai mult decât producţia realizată în trimestrul I a anului 2011, cu 900.000 tone de cărbune”, a precizat Mircea Mezinca. În ceea ce priveşte programul de lucru al minerilor din SNLO, directorul asistent manager a precizat că la sfârşitul lunii martie urmează a se stabili programul pe trimestrul II, în funcţie de cererea de cărbune şi de stocurile existente. În prezent, SNLO are un stoc de cărbune de 540.000 de tone.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: