Acasa / Economic / Declarația comună elaborată la summit-ul pe energie de la Varșovia, agreată și de Sorin Boza, Președintele Directoratului C.E. Oltenia!

Declarația comună elaborată la summit-ul pe energie de la Varșovia, agreată și de Sorin Boza, Președintele Directoratului C.E. Oltenia!

În perioada 1 și 2 Octombrie, la Varșovia s-a desfășurat summit-ul pe energie 2019. Au fost prezenți reprezentanții producătorilor de energie din aproape toate țările Uniunii Europene. Din partea Complexului Energetic Oltenia a fost prezent Sorin Boza, Președintele Directoratului. În ultima zi a summit-ului a fost adoptată o declarație comună a tuturor participanților. Acest document a fost agreat de toți cei prezenți și a fost predat ministrului energiei din Polonia pentru a fi depus la Comisia Europeană. Documentul a fost prezentat de Thomas Rogala, președintele Euracoal și președintele PGG, producătorul de cărbune din Polonia.

Sorin Boza: ”Declarația comună adoptată astăzi vine în atenția Comisiei Europene cu un subiect clar cu care ne confruntăm toți producătorii de energie: TRANZIȚIA! Așa cum este specificat și în acest document, propunem o soluție cu o tranziție mai lentă și susținere financiară a acestui proces important. România va trebui să își evalueze costul tranziției și să aprobe urgent strategia națională pentru a avea documentul oficial prin care putem evalua perioada de tranziție.”

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*