Acasa / Economic / Declarații explozive făcute de fostul manager de la CEO. „A plecat omul încătușat de la mine“
Universitatea Constantin Brancusi Targu Jiu - Admitere 2018

Declarații explozive făcute de fostul manager de la CEO. „A plecat omul încătușat de la mine“

Laurentiu CiurelLaurențiu Ciurel, fostul manager al Complexului Energetic Oltenia (CEO), care a fost achitat recent într-un dosar penal în care a fost judecată alături de fostul premier Victor Ponta, a vorbit, într-o emisiune de la TV Sud, despre un flagrant pentru mită care a avut loc în biroul acestuia. Fostul manager al CEO l-a denunțat și i s-a organizat un flagrant: „La mine în birou a fost un flagrant. A venit un tip foarte bine înțolit care arăta extraordinar, dar s-a dovedit a fi țigan. Mi-a spus niște vorbe și a început să scrie pe hârtie: săgeți, Ponta, d-voatră. L-am scos afară. Mi-a fost trimis de la București de un secretar de stat care s-a dovedit că nu a vorbit niciodată cu mine. A fost o întreagă regie. Secretara secretarului de stat o sună pe secretara mea, mă pune pe «hold», muzică simfonică și că sună de la sediul Ministerului de Externe. L-am dat afară și am anunțat și eu pe cine trebuie. Am plecat în Polonia și când m-am în tos am fost la sediul DNA și am spus ce s-a întâmplat, pentru că trebuie să merg personal să fac acel denunț. A venit a doua oară, l-a chemat, avea o pungă în mână și au intrat peste el, așa cum vedeți prin film. A plecat omul încătușat de la mine de acolo pentru dare de mită. Am aflat apoi că băiatul acesta fusese eliberat din pușcărie mai devreme ca să… (…) A băgat în pușcărie un director de la Vâlcea și unul de la Slatina“.

„Cred că o declarație a durat nouă ore“

Ciurel a mai spus că procurorul de caz a fost înlocuit de un procuror celebru: „Au fost patru ani în care am învățat multe. A fost un fel de liceu și voiau să fac și facultate. La început a fost o procuroare extrem de dură. Ieșeau și pe targă de la anchetă. Se duceau să-și facă injecții. Cred că o declarație a durat nouă ore. A fost schimbată și a apărut celebrul domn Uncheșelu, care a fost destul de absent și nu-l prea interesa ce spun eu acolo. Chiar mi-a spus lucrul acesta“.
Ciurel spune că procurorii nu i-au cerut să facă denunțuri, asta pentru că a fost însoțit în permanență de un avocat foarte bun, pe care îl cunoaște din copilărie, dar că acest lucru i s-a cerut lui Laurențiu Graure, fostul director de la CE Turceni: „Laurențiu Graure a declarat că i s-a cerut să dea ceva de Ponta și, dacă nu are, să dea de Ciurel“.

Interceptat în mai multe dosare

Ciurel a aflat că a fost interceptat în mai multe dosare penale: „Am primit înștiințări de la DNA Alba Iulia și DNA București că mijloacele de comunicare au fost interceptate. Culmea este că într-unul din dosare nu am avut nicio calitate. Era o cercetare «in rem»“.

Părinții lui Ciurel au vrut să-i cumpere o garsonieră

Fostul manager de la CEO a mărturisit că familia sa a avut mult de suferit. Acesta a mărturisit că părinții săi, care au trecut bine de 80 de ani, au început să strângă bani pentru a-i cumpăra o locuință, deoarece s-au gândit că este posibil să își piardă casa care era pusă sub sechestru de parchet: „Părinții mei au peste 80 de ani, 86 și 88 de ani, și de vreo doi-trei ani nu mai cumpărau medicamentele pe care le luau, pentru că au văzut în ziar că am casa sub sechestru și că dacă le-am făcut rușinea asta ca să ajung în judecată, strâng și ei bani pentru ca atunci când îmi va confisca statul casa ca să cumpere o garsonieră pentru a avea unde să stau. Sunt lucruri peste care nu poți trece ușor“.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*