Acasa / Economic / Declarații explozive făcute de fostul manager de la CEO. „A plecat omul încătușat de la mine“

Declarații explozive făcute de fostul manager de la CEO. „A plecat omul încătușat de la mine“

Laurentiu CiurelLaurențiu Ciurel, fostul manager al Complexului Energetic Oltenia (CEO), care a fost achitat recent într-un dosar penal în care a fost judecată alături de fostul premier Victor Ponta, a vorbit, într-o emisiune de la TV Sud, despre un flagrant pentru mită care a avut loc în biroul acestuia. Fostul manager al CEO l-a denunțat și i s-a organizat un flagrant: „La mine în birou a fost un flagrant. A venit un tip foarte bine înțolit care arăta extraordinar, dar s-a dovedit a fi țigan. Mi-a spus niște vorbe și a început să scrie pe hârtie: săgeți, Ponta, d-voatră. L-am scos afară. Mi-a fost trimis de la București de un secretar de stat care s-a dovedit că nu a vorbit niciodată cu mine. A fost o întreagă regie. Secretara secretarului de stat o sună pe secretara mea, mă pune pe «hold», muzică simfonică și că sună de la sediul Ministerului de Externe. L-am dat afară și am anunțat și eu pe cine trebuie. Am plecat în Polonia și când m-am în tos am fost la sediul DNA și am spus ce s-a întâmplat, pentru că trebuie să merg personal să fac acel denunț. A venit a doua oară, l-a chemat, avea o pungă în mână și au intrat peste el, așa cum vedeți prin film. A plecat omul încătușat de la mine de acolo pentru dare de mită. Am aflat apoi că băiatul acesta fusese eliberat din pușcărie mai devreme ca să… (…) A băgat în pușcărie un director de la Vâlcea și unul de la Slatina“.

„Cred că o declarație a durat nouă ore“

Ciurel a mai spus că procurorul de caz a fost înlocuit de un procuror celebru: „Au fost patru ani în care am învățat multe. A fost un fel de liceu și voiau să fac și facultate. La început a fost o procuroare extrem de dură. Ieșeau și pe targă de la anchetă. Se duceau să-și facă injecții. Cred că o declarație a durat nouă ore. A fost schimbată și a apărut celebrul domn Uncheșelu, care a fost destul de absent și nu-l prea interesa ce spun eu acolo. Chiar mi-a spus lucrul acesta“.
Ciurel spune că procurorii nu i-au cerut să facă denunțuri, asta pentru că a fost însoțit în permanență de un avocat foarte bun, pe care îl cunoaște din copilărie, dar că acest lucru i s-a cerut lui Laurențiu Graure, fostul director de la CE Turceni: „Laurențiu Graure a declarat că i s-a cerut să dea ceva de Ponta și, dacă nu are, să dea de Ciurel“.

Interceptat în mai multe dosare

Ciurel a aflat că a fost interceptat în mai multe dosare penale: „Am primit înștiințări de la DNA Alba Iulia și DNA București că mijloacele de comunicare au fost interceptate. Culmea este că într-unul din dosare nu am avut nicio calitate. Era o cercetare «in rem»“.

Părinții lui Ciurel au vrut să-i cumpere o garsonieră

Fostul manager de la CEO a mărturisit că familia sa a avut mult de suferit. Acesta a mărturisit că părinții săi, care au trecut bine de 80 de ani, au început să strângă bani pentru a-i cumpăra o locuință, deoarece s-au gândit că este posibil să își piardă casa care era pusă sub sechestru de parchet: „Părinții mei au peste 80 de ani, 86 și 88 de ani, și de vreo doi-trei ani nu mai cumpărau medicamentele pe care le luau, pentru că au văzut în ziar că am casa sub sechestru și că dacă le-am făcut rușinea asta ca să ajung în judecată, strâng și ei bani pentru ca atunci când îmi va confisca statul casa ca să cumpere o garsonieră pentru a avea unde să stau. Sunt lucruri peste care nu poți trece ușor“.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*