14.1 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 30, 2022
AcasăEconomicDemisia, planul de decredibilizare a lui Ciobotărică?

Demisia, planul de decredibilizare a lui Ciobotărică?

Pe surse sindicale şi surse din cadrul Consiliului de Supraveghere al CEO, a apărut ieri informaţia că Laurenţiu Ciobotărică şi- a depus cererea de retragere din directorat. La câteva ore după această informaţie, directorul Diviziei Financiare a dezminţit ştirea şi a refuzat să facă alte comentarii. În aceste condiţii Consiliul de Supraveghere ar trebui să facă publică cererea de retragere a lui Ciobotărică, dacă există, în caz contrar s- ar putea specula şi faptul că informaţia a apărut intenţionat pentru a- l pune pe acesta într- o postură care să îl decredibilizeze, sau cea de a treia variantă ar fi ca Ciobotărică să nu spună adevarul.

ciobotarica

Primul care a reacţionat după apariţia acestei informaţii a fost chiar Laurenţiu Ciobotărică. Acesta a explicat pentru un ziar local că nu a demisionat şi nici nu are de gând.„Nu mi-am dat demisia şi nici nu am de gând să mi-o dau. Nu am motive. Am contract pe patru ani, îmi place la Gorj, e frumos”, a declarat Laurenţiu Ciobotărică.

CS să spună oficial punctul de vedere

Până în acest moment Consiliul de Supraveghere sau Ministerul Energiei nu a spus oficial dacă Ciobotărică şi- a depus cererea de retragere din directorat. Pe surse există însă informaţia că acesta şi- a dat demisia în urmă cu două luni. Consiliul de Supraveghere a lămurit doar o parte din informaţiile care au dus la acest subiect al demisiei, respectiv cooptarea în directorat a lui Ion Pisc şi Constantin Bălăşoiu. Liderul de sindicat, Adrian Marciuc, a declarat că are informaţii cum că Divizia Financiară condusă în prezent de Ciobotărică va fi preluată de Constantin Bălăşoiu, iar Ion Pisc ar urma să fie director general. Cei doi au fost la discuţii cu Consiliul de Supraveghere, dar pe alte teme.

„Consiliul de Supraveghere a solicitat, cu înştiinţarea directoratului, prezenţa la București în data de 29.09.2016 a domnilor directori de sucursale – Ion Pisc și Constantin Bălășoiu, în vederea participării la întâlnirea de lucru referitoare la Necesarul de Investiții al celor două sucursale și a altor probleme urgente ale companiei. A fost analizată problematica retehnologizării Grupului 5 Rovinari, a investițiilor din PNI (Planul Naţional de Investiții), a relației contractuale cu Termo Craiova. Menționăm că mutarea sediului societăţii de la Târgu-Jiu într-o altă locație nu a făcut obiectul discuției, iar problematica structurii directoratului a fost tratată doar la modul general,” scrie într- un comunicat de presă, Consiliul de Supraveghere.

Al doilea moment ciudat la CEO

În urmă cu două luni Consiliul de Supraveghere a recurs la o altă acţiune ciudată, aceea de a le cere demisia membrilor directoratului, în caz contrar ar fi fost schimbaţi din funcţie. Cei care au făcut acest lucru au fost doi dintre membrii directoratului, Ionel Ilie şi Ovidiu Bălăcescu. Ei sunt încă în funcţii, deoarece Consiliul de Supraveghere nu a discutat solicitările lor. Interesant este ca atunci surse credibile spuneau că deşi şi- au depus demisiile, cei doi vor rămâne în continuare în directorat. De menţionat este faptul că la această tactică a recurs fostul Consiliu de Supraveghere din care făcea parte Valeriu Ivan. Singurii care nu şi- au depus cereri de retragere din directorat au fost Daniel Antonie şi Laurenţiu Ciobotărică, amândoi selectaţi prin ordonanţa 109. Dacă ce spune Ciobotărică este adevărat, ar putea fi şi o constrângere ca acesta să şi dea demisia, având în vedere că nu există motive să îl demită, conform contractului de mandat, deoarece indicatorii îi are îndepliniţi.

Anunţarea demisiei lui Ciobotărică s- a făcut cu picătura

Primele informaţii despre Divizia Financiară condusă de Laurenţiu Ciobotărică au apărut săptămâna trecută de la liderul de sindicat Adrian Marciuc, care a spus că sindicatele vor protesta dacă va fi mutată la Craiova, deoarece ar fi un prim pas pentru ca apoi să fie mutat sediul CEO la Bucureşti. În acelaşi timp tot liderul de sindicat anunţa schimbarea lui Ciobotărică cu Bălăşoiu. Două zile mai târziu acelaşi lider de sindicat a anunţat într- un ziar local, că Ciobotărică a demisionat de o săptămână, lucru confirmat pe surse de Consiliul de Supraveghere.

Singurul lucru care ar lămurii misterul demisiei lui Ciobotărică este un punct de vedere oficial al CS, în care să spună cu exactitate data demisiei acestuia, daca ea exista.

CEO va câștiga mai mulți bani din contractele bilaterale

0
Sumele încasate începând de anul viitor de către Complexul Energetic Oltenia (CEO) din contractele bilaterale...

Birocrații din CEO își cumpără rechizite de 100.000 de lei

0
Serviciul Achiziții Produse pentru Activitatea Minieră a alocat suma de peste 100.000 de lei fără...

CEO a urcat pe locul al doilea în rândul producătorilor de energie electrică

0
Complexul Energetic Oltenia a urcat pe locul al doilea în clasmentul producătorilor de energie electrică...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!