spot_img
11 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăEconomicDirectori în CE Oltenia, cu salarii egale

    Directori în CE Oltenia, cu salarii egale

    Următoarele zile se anunţă a fi unele de încordare pentru directorii generali de la unităţile prestatoare de servicii din cadrul CE Oltenia. Conform unor informaţii, administraţia companiei intenţionează ca printr-o decizie, directorii acestor societăţi să aiba salarii egale, intenţia pare a fi una de înţeles, în condiţiile în care doi din şefii acestor unităţi au salarii brute de peste 90 milioane lei vechi.

    Conducerea CE Oltenia vrea ca pe parcursul acestei luni, printr-o decizie, să uniformizeze salariile directorilor generali de la unităţile prestatoare de servicii, la care compania de stat deţine acţionariatul general. În această situaţie intră Medservmin, UEF Motru şi Minprest , unităţi la care CE Oltenia deţine peste 93% din acţiuni. Conform unor surse, cei doi directori de la UEF Motru şi Medservmin, Valentin Mogoe şi Ion Cojocaru ar avea un salariu brut de aproximativ 90 milioane lei vechi, în condiţiile în care numărul salariaţilor nu este foarte mare. Contactat telefonic, directorul Medsermin Valentin Mogoe a declarat că se vehiculează o astfel de intenţie a CE Oltenia, însă consideră că nu se poate compara o unitate economică cu alta, datorită problemelor specifice care există la fiecare din ele. Aici unitatea are cât de cât asigurată piaţa de servicii datorită analizelor medicale şi asistenţei asigurate angajaţilor CE Oltenia, dar şi ca urmare a faptului că o parte din angajaţi lucrează la Centrul de Pregatire Săcelu. În momentul de faţă, conform unor surse, directorii generali din cadrul unităţilor prestatoare de servicii şi la care CE Oltenia este acţionar majoritar au venituri lunare brute diferite, ele variind între 90 milionae lei vechi şi 50 milioane lei vechi. Conform aceloraşi surse, cel mai mic salariu l-ar avea conducerea Minprest, unitate ce numără la ora actuală aproximativ 1600 de angajaţi şi care a terminat anul 2013 cu un profit de câteva miliarde de lei vechi. Şeful Minprest nu a putut fi contactat telefonic pentru a comenta intenţia administraţiei.

    2014, un început slab

    Despre UEF Motru se poate spune că este unitatea economică din subordinea CE Oltenia care a înregistrat probleme economice în ultimii trei ani, de la imposibilitatea de încasare a banilor de la autorităţile publice locale pe raza cărora au efectuat lucrări, până la datoriile înregistrate la bugetul de stat. Unitatea a cunoscut multe perioade de impas financiar încă din perioada cât în fruntea ei s-a aflat liderul PRM Gorj, Ilie Petrescu, funcţionarea ei pe linia de plutire datorându-se fostei SNLO şi actualului CE Oltenia. Anul 2014 nu a început bine pentru salariaţii UEF Motru, aceştia aflându-se in concedii de odihnă, directorul declarând la începutul lui februarie că doreşte evitarea perioadelor de şomaj tehnic. Acesta este însă realist şi susţine că totul depinde de contractele ce vor fi atribuite de Complexul Energetic Oltenia, unitatea de Execuţie şi Foraje Motru fiind o societate la care 99% din acţiuni sunt deţinute de compania de stat, CEO. „Am început să contractăm lucrări cu Divizia Minieră, avem deja două contracte în valoare 1,8 milioane de lei. În maxim 2 săptămâni o să ni se mai atribuie lucrări de 2,4 milioane de lei” ,a precizat Ion Cojocaru, la începutul lunii la un post local de radio. Aşa se face că în urma contractului de mandat, cei trei directori generali vor avea salarii de încadrare identice. Şeful UEF Motru nu a putut fi nici el contactat telefonic.

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: