spot_img
15.7 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăEconomicDiscuţii pe acordarea biletelor de odihnă şi tratament

    Discuţii pe acordarea biletelor de odihnă şi tratament

    Săptămâna viitoare, comisia mixtă sindicate-administraţie se va reuni pentru a discuta condiţiile şi modalitatea de acordare a biletelor de odihnă şi tratament pe acest an. În contractul colectiv pe acest an, salariaţii companiei îşi pot petrece concediul doar la Staţiunea Săcelu, zona de agrement fiind în subordinea companiei. Pentru acest an, bugetul alocat pentru bilete de odihnă şi tratament este de 20 miliarde lei vechi, pentru cele 2000 de bilete.

    Angajaţii Centrului de Pregătire şi Perfecţionare Săcelu sau mai exact cei ai Staţiunii Săcelu au revenit din şomaj tehnic, însă începând cu 10 aprilie vor intra pentru două săptămâni în concediu colectiv, practic vor sta acasă două săptămâni cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale. Şeful Departamentului Comunicare şi Relaţii cu Comunitatea din companie, Ion Ruşeţ, a declarat că în aceste zile, comisia mixtă de discuţii administraţie-sindicate se va reuni pentru a se stabili criteriile de acordare a biletelor de odihnă şi tratament pentru angajaţii companiei. Pentru sezonul estival ce va începe în perioada mai –septembrie, CE Oltenia a alocat bilete în valoare de două milioane lei noi, respectiv 20 de miliarde. „Salariaţii îşi vor relua activitatea normal începând cu această lună, iar din zece aprilie aceştia vor beneficia de acel concediu colectiv. Salariaţii vor trebui să pregătească tot ceea ce este necesar pentru începerea sezonului estival, acest lucru având loc din luna martie până în luna septembrie. Vom analiza procedura de acordare, modalitatea de acordare a biletelor de tratament pentru angajaţii noştri”, a explicat Ion Ruşeţ, pentru Acces Tv. Spre deosebire de anii precedenţi, când aveau o reducere la biletele de odihnă de până la 35%, în acest an salariaţii vor beneficia de un adaos lunar de 250 lei /salariat.

    Nevoie de investiţii

    Situaţia nu este foarte clară, şi asta ca urmare a faptului că baza de tratament de la Săcelu are nevoie de investiţii majore încât tratamentul să fie aplicat la standarde, aşa cum se întâmplă în staţiunile balneo-climaterice de renume. La începutul anului 2014, administraţia CE Oltenia arăta că era interesată de transformarea Staţiunii Săcelu într-o unitate turistică cunoscută la nivel naţional. După investiţia realizată în primăvara trecută lucrurile au stagnat, acum Staţiunea Săcelu având nevoie de modernizări imperative la hotel, dar şi la baza de tratament, însă totul depinde de administraţie şi de prognozele din buget care se pare că nu sunt strălucite pe această linie. Avându-se în vedere efectele terapeutice ale apelor termale, se intenţiona declararea staţiunii drept una balneoclimaterică, fapt care ar fi permis ulterior colaborarea cu reprezentanţii Caselor de Pensii pentru aducerea pensionarilor la tratament, însă şi aici fost întâmpinate greutăţi ce au dus la abandonarea proiectului. În ultimii doi ani, şefii CEO au numit doi directori, locul lui Valentin Mogoe fiind luat de Ştefan Cherciu. De când s-a înfiinţat Complexul Oltenia, la Săcelu s-au realizat doar investiţii la bazine şi la plajă, anul trecut fiind dată în folosinţă, după lungi amânări, noua cantină.

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: