spot_img
13.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăEconomicDiscuţii pe programul de restructurare

    Discuţii pe programul de restructurare

    Conducerea Sindicatului Mine Energie Oltenia vrea ca în companie drepturile tradiţionale să fie respectate. Liderii de sindicat din SME Oltenia au solicitat conducerii CE Oltenia o întâlnire în care tema discuţiei să constea şi în ceea ce va însemna programul de restructurare la nivel de societate. Anul trecut, la nivelul Diviziei Miniere, aproximativ 80 de persoane au solicitat ieşirea la pensie, numărul total al persoanelor ce îndeplinesc condiţiile de pensionare este de aproximativ 400.

    La finele săptămânii trecute, conducerea Sindicatului Mine Energie Oltenia a cerut administraţiei CE Oltenia o discuţie care să aibă ca obiect programul de restructurare al companiei de stat pe acest an. Practic, în acest an, vor fi disponibilizate persoanele ce îndeplinesc condiţiile de pensionare, urmând ca la plecare acestea să primească mai multe salarii. De altfel, încă din toamna anului trecut, conducerea CE Oltenia spunea că în 2014, vor pleca acasă aproximativ 600 de persoane, practic cele care îndeplinesc condiţiile de pensionare. Nu trebuie omis nici faptul că în 2013 unul din reprezentanţii Fondului Proprietatea din Consiliul de Supraveghere a cerut acelaşi lucru, mii de disponibilizări, solicitare respinsă radical atunci de conducerea CE Oltenia. Conform informaţiilor obţinute, cererile se depun de persoanele ce îndeplinesc condiţiile de pensionare, programul derulându-se şi anul trecut şi acum în 2014. La plecare, salariaţii vor primi între unul şi şase salarii, dar nu mai puţin de salariu mediu de bază realizat de societate.

    Ruşeţ: “vrem transparenţă şi dialog”

    Preşedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Ion Ruşeţ a declarat că doreşte ca în cel mai scurt timp să poarte discuţii cu administraţia pe marginea problemelor ce există urmare a aplicarii în următoarea perioadă a programului de restructurare, dar şi pentru respectarea unor drepturi tradiţionale. „Vorbim de o situaţie complexă ce este la nivelul unităţilor miniere, există anumite ambiguităţi dar şi o anumită lipsă de transparenţă în aplicarea măsurilor Directoratului şi a Consiliului de Supraveghere. Noi credem că trebuie să existe un dialog transparent, o abordare corectă a problemelor atât din partea sindicatelor, cât şi din partea administraţiei. Vrem să evităm o eventuală situaţie conflictuală pe viitor”, a explicat Ion Ruşeţ. De asemenea, Ruşeţ este interesat ca la nivelul CE Oltenia, anumite drepturi considerate tradiţionale, dar care nu sunt prevăzute în contractul colectiv de muncă, să fie menţinute. În acest sens, Ion Ruşeţ a dat ca exemplu prima ce se acordă de administraţie cu ocazia Zilei Femeii. „Prima acordată cu ocazia Zilei Femeii este considerată un drept tradiţional, facilitate ce s-a dat anul trecut în sectorul minier şi energetic, deşi nu era prevăzută în contractul colectiv”, a mai spus Ion Ruşeţ.

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: