Divorț în USL pe tema schimbărilor?

3
12

Liderul liberal Dian Popescu trage un semnal de alarmă şi susţine că protocolul USL la Gorj se află în pericol. În exclusivitate la Acces Tv, senatorul liberal a precizat că în situaţia în care se va demonstra că schimbarea liberalului Cosmin Ceauşescu din funcţia de director la Cariera Jilţ Sud are ca punct de plecare o acţiune de epurare politică, atunci va cere ruperea protocolului politic de colaborare.

Invitat la „Punctul pe I”, liderul liberal, senatorul Dian Popescu a refuzat să comenteze foarte mult schimbarea din funcţie a liberalului Cosmin Ceauşescu. Acesta a declarat că după ce va obţine informaţii în amănunţime cu privire la înlocuirea acestuia din funcţie, va ieşi public şi va da declaraţii. Şi totuşi, senatorul liberal a ţinut să precizeze faptul că în situaţia în care se va demonstra că schimbarea este politică va cere ruperea protocolului USL. „Dacă elementele conduc către o epurare politică voi cere ruperea protocolului, ceea ce va fi grav. Vă avertizez asupra faptului că ruperea protocolului de colaborare USL într-un judeţ ca acesta este foarte-foarte grav. Voi ajunge chiar la o discuţie în Parlament cu privire la ceea ce se întâmplă în CE Oltenia”, a precizat Dian Popescu. Conform unor surse se pare că şi Alexandru Braia, directorul de la Cariera Peşteana se află la un pas de a fi schimbat din funcţie. Aceleaşi surse au mai susţinut că schimbarea liberalului Cosmin Ceauşescu din funcţie ar fi trebuit realizată mai demult, urmare a lipsei de experienţă a acestuia în domeniul minier.

Călinoiu: Nu este politizare în CE Oltenia!

Ion Călinoiu a fot contactat telefonic pentru a comenta aceste declarații. Vicepreședintele PSD a declarat pentru Acces Tv că managerul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel a fost selectat pe criteriu de competenţă profesională, şi nu prin aport politic. „Angajamentul USL este ferm, de a nu politiza activităţile, ca atare nici o numire sau schimbare nu este politică. Deci orice schimbare sau numire din funcţie este pentru binele unităţii, de a realiza performanţa pe care şi-a asumat-o conform contractului”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Gorj Ion Călinoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here