Acasa / Economic / Doar 8 legumicultori vor sprijin de la Guvern! DADR îi îndeamnă pe toți să ceară

Doar 8 legumicultori vor sprijin de la Guvern! DADR îi îndeamnă pe toți să ceară

La 10 zile de la intrarea în vigoare a Programului de sprijin pentru tomate, au fost primite 1.097 de cereri de înscriere, din 35 de județe, informează Ministerul Agriculturii. Cele mai multe solicitări sunt din județele Giurgiu, Olt, Dolj, Prahova, Galați, Mehedinți și Buzău. Până acum, opt gorjeni, proprietari ai unor solarii ce depășesc o mie de metri pătrați, au depus cereri.

„Solarii Bălești”, afacerea de succes a fiului unui fost polițistProducătorii agricoli sunt susținuți cu bani dacă au culturi de tomate (roșii) în spații protejate de peste 1.000 mp (sere, solarii), astfel încât să asigure necesarul de consum intern din producția autohtonă, anunță reprezentanții Direcției de Agricultură și Dezvoltare Rurală (DADR) Gorj. Valoarea sprijinului este de 13.481,4 lei/ beneficiar /an (3.000 euro). Programul se desfășoară pe o perioadă de 8 ani. Dan Tănăsescu, directorul DADR Gorj, a organizat, din momentul în care vestea sprijinului a devenit lege, mai multe întâlniri pe raza comunelor din județ. Pentru a-i informa pe legumicultori despre aceasta oportunitate. Sute de gospodari din mai toate localitățile au participat la aceste întâlniri, dar, până acum, doar opt legumicultori au depus cereri la sediul DADR Gorj. Potrivit lui Dan Tănăsescu, în perioada imediat următoare mai sunt așteptați să depună cereri încă 12 gorjeni care au sere sau solarii de minimum o mie de metri pătrați.

„Avem depuse opt cereri: două de la Dănești, una de la Bengești-Ciocadia, două de la Aninoasa, două de la Drăguțești și una de la Stănești. Mai sunt încă 12 legumicultori care își pregătesc documentația necesară și care m-au asigurat că vor depune cererile. La noi în Gorj există 25 de persoane care se încadrează în cerințele legii și sper ca toți să depună cerere de acordare a sprijinului financiar. Vrem să le dăm banii oamenilor, sigur, sunt câteva condiții de îndeplinit, dar se merită!”, a spus Dan Tănăsescu, directorul DADR Gorj. În județul Gorj avem zeci de pasionați de legumicultură, care și-au pus pe picioare afaceri în acest domeniu. De exemplu, la Bălești, îl avem pe Laurențiu Mălăescu, la Mușetești, pe Alin Toma, la Dănești pe Liliana Bălan etc. Produsele pe care acești legumicultori le scot pe piață sunt de o calitate superioară!

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*