Acasa / Economic / Dobrițanu despre fotografiile realizate de angajații carierelor: „Nu toată lumea face ce vrea în acest Complex“

Dobrițanu despre fotografiile realizate de angajații carierelor: „Nu toată lumea face ce vrea în acest Complex“

Gheorghe Dobrițanu, directorul Direcției Miniere din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), susține că angajații nu au voie să fotografieze sau să filmeze în timpul programului de lucru în interiorul unităților. Liderii de sindicat susțin că acesta ar fi trimis și o dispoziție în acest sens directorilor de unități. Dobrițanu a reacționat după ce pe rețelele de socializare au apărut mai multe filmulețe în care se prezentau condițiile în care sunt nevoiți să lucreze în special minerii. De exemplu, în urma imaginilor prezentate de la cariera Roșiuța, cu minerii care de deplasau către locul de muncă în condiții periculoase și improprii, inspectorii de muncă au aplicat Complexului o sancțiune de 10.000 de lei.

„Dacă și-ar vedea de treabă nu ar avea timp să facă și alte activități“

Gheorghe Dobrițanu a spus, într-o emisiune la Tele3, că Regulamentul de Ordine Interioară interzice filmarea sau fotografierea în incinta unităților: „Prevederile Regulamentului de Ordine Interioară interzic acest lucru fără acordul conducerii Complexului. Faptul că se postează înseamnă că fiecare angajat al acestui Complex consideră că are voie să facă orice, dar nu este așa. Nu a fost discuția de desfacere a contractului de muncă, dar acel Regulament de Ordine Interioară trebuie respectat de toți, cum îl respectăm și noi. Tot ce este prevăzut în Contractul Colectiv de Muncă este respectat de noi și la fel trebuie ca toți angajații să-l respecte. Nu toată lumea face ce vrea în acest Complex. Are de făcut un program de lucru pe care trebuie să-l execute în cele opt ore de serviciu trebuie să-și ducă la bun sfârșit sarcinile pe care le are în cele opt ore. Dacă și-ar vedea de treabă nu ar avea timp să facă și alte activități din acestea“.

4 comentarii

  1. 8 ore de serviciu … Corect … Doar ca eu , MINERUL , care incep programul la ora 7,00 trebuie sa fiu la apel la ora 6,20 , deci sunt 40 de minute pe care tu , DIRECTORE , nu mi le platesti ! Cat dureaza sa faci o poza , sau o ” filmare ” ? Cateva secunde ? Cateva minute ? Considera ca sunt din cele 40 de minute in care stau gratis la dispozitia TA !

  2. stai acasa daca nu-ti convine! Nu te obliga directorul, e decizia ta sa muncesti „8” ore/zi. La Hidroelectrica zbori din mers daca ai face filmari si poze, nu ca la CE Oltenia. La Hunedoara sunt probleme la fel si iau si bani mai putini si saracii nu fac filme. Dar daca stai sa filmezi, sa faci poze, sa le postezi pe facebook si sa si te intreti in comentarii, inseamna ca „8” astea sunt de fapt mai putine.

    • emi , sunt „n” posibilitati de a fotografia/filma fara a prejudicia CEO din punct de vedere al celor „8” ore ! Daca ai 2 km pana la locul de munca si mergi PE JOS , faci 20 de minute , timp in care doar mergi … deci poti tine telefonul in mana . La fel din tractor , duba , sau „tancheta” … In cele „8” ore tu sau altii la birou aveti pauza de masa , minerul mananca „din mers” cu ochii pe banda ! Cum tine sandwich-ul in mana poate sa tina si telefonul ! In orice institutie sau alt loc de munca cat de cat civilizat sunt toalete sau wc-uri moderne … Minerul merge la „buda” dupa vreo senila de utilaj , dupa tufe , in vreo groapa sau dupa vreo gramada de pamant … In cele cateva minute cat sta ” pe ciuci ” poate folosi telefonul … Iar postarile se pot face dupa program . Deci toata tevatura asta cu interzicerea fotografierii/filmarii in timpul programului e de domeniul absurdului ! N-ar fi mai bine ca factorii decizionali din CEO sa gaseasca solutii pentru eliminarea problemelor evidentiate in fotografii , astfel incat salariatul sa nu mai aiba „subiecte” de facut publice ? Nu , pentru ca e mai simplu ( si mai economic ) sa ascunzi gunoiul sub pres !

  3. Asa e, numai directorii pot face ce vor,, inclusiv sa-si bata joc de banii companiei care-i plateste regeste.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*