2.8 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 15, 2021
AcasăEconomicDouă blocuri energetice de la CEO nu mai au licență de funcționare

Două blocuri energetice de la CEO nu mai au licență de funcționare

Două blocuri energetice de la Complexul Energetic Oltenia (CEO) au fost scoase din uz de către Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

Este vorba de două grupuri de la termocentralele Turceni și Ișalnița, cu o capacitate de 645 MW.

„Modificarea Licenţei nr. 1085 pentru exploatarea comercială a capacităţilor de producere a energiei electrice și termice în cogenerare, acordate operatorului SOCIETATEA COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA SA, prin Decizia preşedintelui ANRE nr. 1403 din 11.06.2012, în sensul excluderii din condițiile specifice asociate Licenței nr. 1085 a  blocului energetic nr. 3 din CTE Turceni și a blocului energetic nr. 8 din CTE Ișalnița, ceea ce conduce la o reducere a puterii electrice totale instalate cu 645 MW, începând cu data de 01.07.2021“, se arată în hotărârea Comitetului de reglementare din data de 24 februarie.

Ce licențe au mai fost retrase

Autoritatea a aprobat modificări ale licențelor pentru exploatarea comercială a capacităţilor de producere a energiei electrice şi termice în cogenerare, ce însumează o reducere totală a puterii electrice totale instalate de 1.010 MW. Alte licențe pentru capacități nefuncționale au fost eliminate pentru societatea VEOLIA ENERGIE PRAHOVA S.R.L., ELECTROCENTRALE CONSTANȚA SA, ELECTROCENTRALE BUCURESTI SA și ELECTROCENTRALE GALATI S.A.

De la debutul perioadei de analiză, din anul 2018, ANRE a eliminat o capacitate totală de 4.400 MW nefuncționali, de la valoarea de 23.983 MW la 19.583 MW. ANRE apreciază că este nevoie de instalarea de noi capacități de producere care au rolul de reduce depedența față de importuri.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -