După ce ANAF a confirmat datoriile, Ciurel crede că este victima unui atac ce-l vizează pe premierul Ponta

0
11

Managerul Complxului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a negat, ieri, informaţiile ANAF, potrivit cărora compania ar urma să fie executată silit din cauza datoriilor la bugetul de stat. Ciurel a organizat chiar o conferinţă de presă pentru a aduce explicaţii cu privire la această situaţie. Ciurel crede că prin aceste date, pe care le consideră minciuni, se încearcă un atac la premierul Victor Ponta, având legătură cu problemele din justiţie pe care șeful Guvernului le are în dosarul “Turceni –Rovinari”, în care şi Ciurel și alți doi directori sunt judecaţi. De asemenea, Ciurel dă de înțeles că Ponta este lucrat din interior, șeful ANAF fiind susținut politic de PLR și PSD.

ceo-sigla-anaf

În cadrul unei conferințe de presă, Laurențiu Ciurel a spus că CEO nu înregistrează datorii la bugetul statutului şi nici la furnizori sau alţi colaboratori. Potrivit ANAF, cele mai mari restanţe pe care Complexul le are sunt la bugetul asigurărilor sociale, depăşind 14,5 milioane de lei, la data de 30 iunie 2015. De asemenea, obligaţiile restante la bugetul de stat erau de 5,7 milioane de lei, la bugetul asigurărilor de sănătate de 4 milioane de lei, iar la bugetul asigurărilor de şomaj de 572 mii lei. Pentru a demonstra că CEO nu are aceste datorii, managerul susţine că a solicitat şi obţinut de la ANAF un Certificat de Atestare Fiscală cu obligaţiile de plată existente în sold la această dată. Laurenţiu Ciurel afirmă că toată această tevatură iscată în jurul datoriilor CEO este una politică, având legătură cu problemele din justiţie pe care premierul Victor Ponta le are în dosarul în care şi Ciurel sunt judecaţi pentru fapte asimilate de corupţie. Totodată, managerul CEO consideră că ar putea fi şi mâna organizaţiilor non-guvernamentale de mediu. „Nu știu cum să leg sau să categorisesc acest șir de afirmații cu adresă completă cu adresă la Complexul Energetic Oltenia. Nu știu, poate să fie politic, poate să fie atac la premier, știți, penalul lui Ponta pe care îl ține acolo la Complex și l-a adus în sapă de lemn, l-a adus în pierdere de la profit. De la o întreprindere profitabilă Ciurel l-a adus pe pierdere. Mă rog… Dar, poate să fie cu totul și cu totul altceva. Fac acum legătura cu procesele tot mai dese și foarte intense pe care le avem cu aceste organizații ecologiste și să nu fie de fapt decât o luptă pentru piață, dar dusă cu altfel de arme decât am fost până acum obișnuiți. Nu e un secret că supărăm foarte multă lume și că avem la nouă luni 11 terrawatt produși, iar până la sfârșit am putea depăși 15”, a mai declarat Ciurel, încercând să găsească vinovați.

Atac subtil la ANAF

Informaţia dată oficial de ANAF pe agenţiile de presă, potrivit căreia CEO ar urma să fie executată silit a creat rumoare în rândul producătorilor de energie, având în vedere că delegaţia FMI este încă în ţară, iar băncile cu care CEO lucrează şi-au anunţat intenţia de a-şi retrage liniile de finanţare. Managerul CEO a cerut la rândul său explicaţii la ANAF pentru informaţiile eronate şi a solicitat ministrului Energiei să regleze situaţia destul de delicată pentru CEO. „Directorul mare, îmi scapă numele acum, nu mi-a dat o explicație din care să înțelegem ceva. Domnul ministru se deplasează acolo și mi-a zis că primul motiv pentru care se duce acolo este să încerce să clarifice această atitudine. Acesta este motivul organizării conferinței, să încercăm să aruncăm imaginea asta pentru că, până la urmă, ce se scrie în ziare, pe presă, e foarte important, într-adevăr, dar trece că presa e de la o săptămâna la alta… se poate schimba situația. Ce nu se poate schimba e că am avut în ziua aia la ușă 10 bănci la telefon și trei la ușă care spuneau că, domnule, în cazul în care aveți conturile blocate de unde ne mai plătiți așa, noi retragem liniile de finanțare, regândim ofertele, ne dați mai multe asigurări”, a mai spus Laurențiu Ciurel care a evitat să acuze prea mult conducerea ANAF pentru presupusa gafă privind datoriile CEO.

Presa minte

laurentiu-ciurelLaurenţiu Ciurel i-a acuzat şi pe ziarişti de dezinformare, în urma publicaţiilor apărute în presă potrivit cărora compania energetică are datorii uriaşe la bugetul statului, deşi aceste date au fost emise de ANAF, instituţie publică a statului. „Eu nu am venit acum la dumneavoastră să scrieți numai de bine de Oltenia pentru că dacă nu scrieți de bine… Dar, vă rog frumos nu mai mințiți sau vă rog frumos întrebați-mă că aveți aici oameni competenți care se ocupă când nu răspund eu. Întrebați și poate vi se va da răspuns. E simplu. Știu că vă crește cu 35 de numere tirajul la ziar sau apar 200 de postaci în plus dacă spui că e rău și că sunt pe minus. Până la urmă, gândiți-vă într-un context mult mai larg, că poate nu o să mai fie Oltenia, doamne ferește, știți câți veți veni la conferința de presă, cinci ca la Craiova”, a mai spus Ciurel deranjat că nu toată presa publică sau relatează cum acesta dorește despre situația companiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here