Energie vândută cu 1 ban pe bursă. CEO este afectat

1
83

Complexul Energetic Oltenia (CEO) se confruntă cu o situaţie dificilă în această perioadă, deşi preţul certificatului de dioxid de carbon s-a prăbuşit. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu preţul energiei electrice, care s-a vândut ieri chiar şi cu zero bani. Energia livrată în multe dintre intervalele orare ale zilei duminică s-au făcut la un 1 ban/MWh. Este vorba de intervalele orare cuprinse între 10-19. Principala cauză, susţin specialiştii, este epidemia de coronavirus.

În alte cinci ore, preţurile sunt de maximum un leu/MWh. Pe pieţele din Ungaria, Cehia şi Slovacia cu care ţara noastrî este interconectată, preţul este negativ.

Angajaţii CEO vor intra în şomaj tehnic

Salariaţii de la CEO vor intra în şomaj tehnic de pe data de 13 aprilie, pe o perioadă de două luni. Nu vor intra toţi angajaţii în acelaşi timp. În prima etapă vor sta acasă angajaţii de la carierele Roşia, Tismana, Pinoasa, Jilţ Sud, Jilţ Nord, Peşteana, Husnicioara, precum şi cei de la termocentrala Turceni.

Cererea de energie electrică s-a redus foarte mult în această perioadă, după ce marile unităţi de producţie şi-au închis porţile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here