Acasa / Economic / “Nu mai este lapte şi miere!”

În CE Oltenia,

“Nu mai este lapte şi miere!”

Sute de mineri şi energeticieni din cadrul CE Oltenia au participat sâmbătă, la întâlnirea cu managerul CE Oltenia, ce a avut loc la Casa de Cultură din Mătăsari. Aflaţi, faţă în faţă, cu Directoratul CE Oltenia, angajaţii companiei au avut ocazia de a afla situaţia financiară a societaţii de stat, problemele cu care se confruntă aceasta pe piaţa de energie, dar şi faptul că administraţia vrea să menţină toate locurile de muncă.

Sfârşitul săptămânii a fost unul încărcat, atât pentru şefii CE Oltenia, cât şi pentru liderii sindicatelor afiliate la Federaţia Univers. Astfel, cei doi parteneri de dialog s-au întâlnit pentru a discuta pe marginea începerii negocierilor. Furnizarea de date şi detalii legate de activitatea şi indicatorii economici înregistraţi în 2013, dar şi pe primele cinci luni ale actualului an, reprezintă priorităţile şi tema principală a discuţiilor. „Noi am solicitat administraţiei să ne pună la dispoziţie datele şi situaţia Complexului Oltenia pe 2013, şi pe primele cinci luni ale lui 2014. Sper ca spre sfârşitul weekendului, la începutul săptămânii viitoare, să ne întâlnim pentru a discuta. Cerem datele necesare pentru a putea începe negocierile. Este obligatoriu să ni se pună la dispoziţie aceste date înainte de începerea negocierilor”, a spus Ion Ruşeţ, în urmă cu câteva zile. De altfel, la întâlnirea ce a avut loc la finele săptămânii alături de şefii CE Oltenia, şi de liderii sindicatelor afiliate, au participat şi membrii Birourilor Executive. În ceea ce priveşte strategia de negociere a sindicatelor, până la această oră este ferm faptul că Federaţia Univers şi Energetica vor avea un punct comun în discuţiile cu administraţia, ceea ce nu se va putea spune de celelalte federaţii Petrom şi FNME. Negocierea actului adiţional la contractul colectiv de muncă reprezintă un moment aşteptat cu nerăbdare de angajaţii CE Oltenia, în condiţiile în care se doreşte o creştere a salariilor de către aceştia.

Locuri de muncă sigure

La întâlnirea cu Directoratul CE Oltenia, ce a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Mătăsari, au participat şi sute de angajaţi din cadrul companiei. Aflaţi faţă în faţă cu Directoratul CE Oltenia, angajaţii companiei au avut posibilitatea de a afla situaţia concretă în care se află societatea de energie, atât din punct de vedere financiar, cât şi din punct de vedere al problemelor cu care se confruntă pe piaţa de energie. “Domnul Ciurel a prezentat situaţia exactă a stării în care se află CE Oltenia şi s-a stabilit ca periodic la două -trei luni, pe zone, să fie informaţi angajaţii despre activitatea companiei. Întâlnirea cu angajaţii companiei mi s-a părut a fi una de bun augur, pentru că am observat că mulţi dintre aceştia nu ştiau situaţia exactă, unde ne aflăm, problemele de pe piaţă, preţul de cost. Acum au avut posibilitatea de a afla situaţia reală din CE Oltenia, unii credeau că în continuare curge lapte şi miere. Acum păreau că au înţeles, dar vom vedea forma lor de manifestare când vor începe negocierile”, a explicat şeful Diviziei Energetice, Aurel Medinţu. Acesta a mai declarat că în ceea ce priveşte pretenţiile avute de angajaţi, majoritatea îşi doresc salarii mari, dar şi faptul că sunt salariaţi care vor o stabilitate a locurilor de muncă. “Eu am reţinut faptul că oamenii îşi doresc stabilitatea locului de muncă, să aibă garanţia că le vine un salariu bun lună de lună. Noi le-am explicat faptul că nu intenţionăm să facem disponibilizări şi că vrem să păstrăm locurile de muncă”, a mai spus Medinţu.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*