spot_img
13.4 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăEconomicLe este teamă să conducă unitatea

    Le este teamă să conducă unitatea

    Numirea unui director la Uzina Mecanică Sadu va constitui tema discuţiilor, ce vor avea loc mâine între prefectul Alin Văcaru şi directorul general din cadrul Romarm, Dan Tache. În paralel, la Ministerul Muncii se depun diligenţele necesare în vederea emiterii actului normativ prin care grupa grea de muncă să fie recunoscută pentru toţi salariaţii din UM Sadu.

    Uzina Mecanică Sadu nu mai scapă de probleme, lipsa contractelor de producţie fiind luată de alte neajunsuri. În prezent, fabrica de armament se confruntă cu deficienţe legislative, încât nu la toţi angajaţii li se recunoaşte de către Casele de Pensii, grupa de muncă grea. În acest sens, se urmăreşte ca Ministerul Muncii să emită un act normativ, încât reprezentanţii Caselor de Pensii din întreaga ţară să recunoască grupele grele de muncă. Pentru UM Sadu, această recunoaştere ar însemna până la urmă pensionarea a peste 100 de angajaţi ce îndeplinesc condiţiile, dar şi angajarea de tineri în loc. „Sunt foarte mulţi angajaţi ce s-ar încadra să iasă la pensie, dar sunt multe cazuri când nu au acea grupa de muncă şi vârsta. Dacă s-ar rezolva şi această problemă, fiind undeva la peste 100 de persoane ce ar putea ieşi la pensie şi va putea fi astfel întinerită forţa de muncă”, a explicat Văcaru.

    Lipsă de interes

    Numirea unui director la Gorj reprezintă o altă problemă, puţinii specialişti ce mai lucrează la Sadu refuzând total primirea unor astfel de responsabilităţi, din cauza anchetelor penale în care a fost implicată uzina de armament. „Cei care au fost directori au avut probleme şi au fost cercetaţi. La domnul Stoica nu au fost suspiciuni. Când a preluat conducerea interimară la această societate, domnul director avea garanţia celor de la Romarm că se vor acorda contracte, dar şi că va primi sprijin de la Guvern”, a mai declarat Văcaru. Producţia de armament la Sadu se deruleaza în grafic, contractele de export încheiate cu beneficiarii de peste hotare sunt valabile pentru următorii ani, în prezent Guvernul urmând să aloce fonduri consistente pentru retehnologizarea liniilor de fabricaţie.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: