Expropriații reclamă discriminări

0
27

Conducerea Complexului Energetic Oltenia a dispus de urgenţă soluţionarea problemelor existente la nivelul comunităţilor cu acordarea despăgubirilor pentru uzufruct, în special pentru perioada 2013-2014. În acest sens, şeful Departamentului Relaţii cu Comunitatea din cadrul CEO, Ion Rușeț, a declarat că vor fi inventariate toate problemele legate de proprietăţi, în vederea efectuării unor despăgubiri corecte.

cariera

Administraţia Complexului Oltenia participă în această perioadă la un şir de dezbateri, în calitate de beneficiar în procesul de extindere al subunităţilor miniere. Întâlnirile avute şi discuţiile purtate cu cetăţeni a dat posibilitatea administraţiei Complexului Oltenia de a afla direct de la cetăţeni problemele cu care se confruntă, în urma procesului de expropriere. Pentru Acces Tv, șeful Departamentului Relaţii cu Comunitatea, Ion Rușeț, a declarat că sunt probleme legate de prioritizarea despăgubirilor, oamenii fiind discriminaţi. „Suntem implicați într-un șir de dezbateri, la care participăm în calitate de beneficiari, pentru extinderea subunităților miniere. La aceste întâlniri, nu se discută doar probleme legate de mediu, ci și problemele legate de impact activității miniere asupra zonelor. Există probleme legate de prioritizarea despăgubirilor, există nemulțumiri, sunt cetățeni care sunt de acord cu pachetele financiare oferite, dar care reclamă faptul că au fost plătite sume pentru cetățeni, la care exproprierea urmează a se face în anii următori”, a explicat Rușeț. În aceste condiţii, şeful Departamentului Relații cu Comunitatea susține că o parte din cetățeni au fost discriminaţi, în condiţiile în care: „s-au primit despăgubiri și pachete financiare, dar mai durează un an sau doi până se va intra în activitate cu excavatorul, ceea ce nu este corect”. În aceste condiţii, cu discriminări grave între cetățeni, Ruşeţ susţine că vor fi reinventariate problemele existente, urmând ca solicitările de despăgubire să fie soluționate într-o ordine corectă.

Primarii au doleanţe!

Cum şi primarii se plâng de fapt ca nu au fost acordate despăgubirile pentru uzufruct, conducerea CEO a dispus luarea de urgenţă a măsurilor care să ducă la soluţionarea acestor sincope, înregistrate în ultimii trei ani. „Sunt primari care reclamă faptul că sunt probleme legate de acordarea despăgubirilor pe uzufruct. S-au dispus, în acest sens, măsuri de urgență, pentru a se soluționa aceste probleme, în special pentru perioada 2013-2014”, a mai declarat Ion Rușeț. În ceea ce priveşte exproprierile, Ruşeţ a menţionat şi faptul că hotărârea 777 aprobă planul de investiţii pentru o perioada de 13 ani, dar și sumele alocate. De asemenea, se așteaptă din partea CEO emiterea actului normativ care să reglementeze coridorul de expropriere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here