2.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 15, 2021
AcasăEconomicF.N.M.E., faţă în faţă cu prefectul şi C.E.O.

F.N.M.E., faţă în faţă cu prefectul şi C.E.O.

Întâlnirea de vineri dintre liderii Federaţiei Naţionale Mine Energie, prefectul judeţului şi reprezentantul Complexului Energetic Oltenia, Cosmin Popescu, în cadrul Comisiei de dialog social, nu a adus răspunsuri sindicaliştilor, la problemele prezentate. Astfel, atât prefectul, cât şi reprezentantul Complexului Energetic Oltenia, le-au sugerat liderilor Federaţiei Naţionale Mine Energie să trimită, în scris, la companie, nemulţumirile pe care le-au expus în stradă în ultima săptămână.

Liderii sindicali ai FNME şi-au exprimat vineri, nemulţumirea faţă de faptul că nu au primit niciun răspuns în urma protestelor desfăşurate timp de şase zile în Piaţa Prefecturii din Târgu-Jiu, de aproximativ 600 de mineri şi energeticieni din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Însă, reprezentanţii Federaţiei Naţionale Mine Energie au declarat că au adus la cunoştinţă atât liderilor CE Oltenia, cât şi Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, revendicările şi acţiunile de desfăşurare a protestelor. Cu toate acestea, liderii sindicali afirmă că s-a deblocat procesul de dialog social. „Părerea mea este că s-a început deblocarea procesului acestuia de dialog social. Sper ca şi conducerea executivă a Complexului Energetic Oltenia să fie sensibilizată de Instituţia Prefectului Gorj”, a declarat vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, Dan Pârvulescu.

Probleme multiple

Prezent la întâlnirea de vineri cu sindicaliştii, directorul din cadrul Complexului Energetic Oltenia, Cosmin Popescu, a declarat că le va prezenta şefilor săi toate problemele identificate vineri, împreună cu liderii din cadrul Federaţiei Naţionale Mine Energie. „Sunt multe probleme ridicate. Le-am notat. O să fac tot ce este necesar, astăzi, ca Directoratul să intre în posesia acestor revendicări pentru că acuzele se aduc în primul rând Directoratului, de la nerespectarea contractului colectiv de muncă, la nepunerea în practică a hotărârilor judecătoreşti-executorii. Rugămintea este să faceţi un material scris, astfel încât Complexul Eneregetic Oltenia să înainteze secretariatului comisiei de dialog social un răspuns clar care va fi transmis la dumneavoastră”, a spus directorul din cadrul Complexului Energetic Oltenia, Cosmin Popescu.

Răspuns de la prefect, la şedinţa următoare

O adresă din partea Federaţiei Naţionale Mine Energie, cu problemele existente, este aşteptată şi din partea prefectului judeţului, Alin Vacaru. „V-am chemat să avem o primă discuţie. De aici încolo, având şi dosarul, rămâne să prezentăm un răspuns la şedinţa următoare, sau chiar mai devreme”, a precizat prefectul de Gorj, Alin Văcaru. Timp de 6 zile, minerii şi energeticienii au protestat, prin rotaţie, în faţa sediului Diviziei Miniere, nemulţumiţi de faptul că liderii de sindicat nu au intrat le negocieri cu administraţia CEO.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -