Acasa / Economic / Fără numiri politice în CE Oltenia

Fără numiri politice în CE Oltenia

Secretarul de stat pe energie Rodin Traicu susţine că echipa de conducere a CE Oltenia a fost numită pe criterii de competenţă şi nu pe criterii politice. Declaraţia a fost făcută în cadrul vizitei pe care a efectuat-o ieri în Gorj.

După vizita pe care a făcut-o, miercuri, la carierele din cadrul CE Oltenia, secretarul de stat din Ministerul Economiei, Rodin Traicu, a poposit pentru o scurtă şedinţă şi la Sucursala Energetică Rovinari. Întrebat despre pierderile pe care le vor suferi sucursalele, urmare a preţului la energie impus de ANRE, Traicu a dat asigurări că acest lucru nu se va întâmpla. „Nu va ieşi pe pierdere, preţul reglementat este pe o cantitate de 33% iar restul este pe piaţa liberă. Chiar dacă funcţionarea este îngreunată, urmare a curbei de sarcină zilnică, nu va ieşi în pierdere”, a declarat secretarul de stat pe energie, Rodin Traicu. Cu o echipă de conducere la CE Oltenia, numită pe criterii de performanţă, secretarul de stat pe energie a dat asigurări cu privire la faptul că sediul noii companii va fi la Târgu-Jiu, în urma acordului la care s-a ajuns. „Sunt colegii mei, ne cunoaştem de foarte mult timp. Cei pe care-i cunosc nu au fost numiţi decât pe criteriu de competenţă”, a declarat, în acest sens, Rodin Traicu. Referitor la privatizarea CE Oltenia, acesta a declarat că în cele patru luni se fac fundamentările din punct de vedere organizatoric, tehnic şi economic, se va face o strategie în acest sens. Şi totuşi, Traicu a declarat ferm că „următorul Consiliu de Supraveghere va stabili restul parametrilor, inclusiv cei legaţi de privatizarea pe bursă”.

Un comentariu

  1. Care criteriu de performanta si competenta?Niste politruci au numit alti politruci dupa criterii subiective.Apoi ultimii au numit si ei prietenii,invartitii,slugarnicii si neamutile care habar nu au ce sa faca pe functiile ocupate de oameni fara experienta,cu alta pregatire profesionala,cu pregatire precara in facultati particulare.E aiuritor sa pui director general de profesie economist care nici macar nu cunoaste procesul tehnologic,sefi cu pegatire in cu totul altceva,numai energetica nu.Totul o lucratura care sa incurce lucrurile,totul tulfure,stufos si ineficient pentru a se putea mulge in continuare aceste unitati ca parandaraturile sa se directioneze catre sefii din ministere si pana jos.Daca Traica acesta este secretar de stat ar trebui sa stie ca orice salariat de stat trebuie angajat in urma castigarii unui examen si nu pe cu totul alte criterii.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*