Fără proteste în Bazinul minier al Olteniei

1
15

Fostul director economic al CE Turceni, Ionel Manţog, nu crede că minerii din Oltenia au motive să protesteze şi să se alăture ortacilor din Valea Jiului, lucru împărtăşit şi de fostul director general al CE Rovinari, Laurenţiu Ciurel. În prezent minerii din cadrul SNLO şi CE Rovinari se află în concediu de odihnă, urmare a temperaturilor extreme înregistrate în aceste zile.

Aproximativ 200 de mineri de la Mina Lonea, care au refuzat să intre în schimbul I în subteran şi colegii lor din schimbul al doilea, au plecat, ieri, spre sediul Companiei Naţionale a Huilei din Petroşani, aflat la o distanţă de aproximativ cinci kilometri, pentru a-şi cere drepturile. Minerii vor un preţ mai mare pe gigacalorie, angajări de forţă de muncă tânără, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi reaşezarea grilei de salarizare în funcţie de actualele reglementări. Liderii de sindicat din Valea Jiului au declarat că au nemulţumiri faţă de faptul că protocolul semnat cu Ministrul Ariton nu a fost respectat aşa cum se dăduseră asigurări.

Manţog: „Minerii din Oltenia trăiesc din ce produc”

În ceea ce priveşte situaţia din Oltenia, minerii din cadrul SNLO şi CE Rovinari se află în aceasta perioadă în concediu de odihnă, urmare a temperaturilor extreme. Fostul director economic de la CE Turceni, Ionel Manţog, a precizat că în Oltenia s-au creat de-a lungul anilor structuri stabile care prin activitatea desfăşurată au realizat profit, salarii şi stabilitate socială. „Nu cred că vor protesta. Minerii din Oltenia au ajuns la o structură stabilă, care prin activitatea desfăşurată la nivelul capacităţilor au creat profit, salarii şi stabilitate socială”, a precizat Ionel Manţog. De altfel, acesta a ajuns la concluzia că „minerii din Oltenia spre deosebire de minerii din Valea Jiului au înţeles că în ţara asta nu se poate trăi din subvenţii. Minerii din Oltenia trăiesc din ceea ce produc”. O opinie asemănătoare este împărtăşită şi de către fostul director general de la CE Rovinari, Laurenţiu Ciurel. Asemeni lui Manţog şi acesta crede că minerii din Oltenia nu vor protesta, pentru că „aici sunt altfel de condiţii, nu putem vorbi de aceleaşi probleme”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here