10.4 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 11, 2021
AcasăEconomicFavorit la şefia Sindicatului Mine Energie

Favorit la şefia Sindicatului Mine Energie

Fostul prim-vicepreşedinte al FNME, Ion Ruşeţ a fost propus de conducerea Sindicatului Energia Turceni pentru a fi numit în funcţia de preşedinte la Sindicatul Mine Energie Oltenia. Ruşeţ se aşteaptă să fie sprijinit şi de colegii din Jilţ.

Etapele de constituire a Sindicatului Mine Energie Oltenia sunt aproape de final! Liderii de sindicat ce vor face parte din Mine Energie au participat ieri la conferinţa de fuziune prin comasare a Sindicatului Craiova 2. Astfel de întâlniri au loc în Bazinul Minier Motru, precum şi la Jilţ. Se înaintează cu paşi repezi în ceea ce înseamnă parcurgerea etapelor de constituire a noului Sindicat Mine Energie Oltenia. Vineri, în cadrul Congresului la care vor participa 800 de delegaţi va fi ales Biroul Executiv Provizoriu, membrii fiind aleşi prin vot secret. „A început procedura de alegere a delegaţilor, iar la finalul acestei săptămâni vom avea Congresul de constituire a Sindicatului Mine Energie Oltenia. Se va desemna Biroul Executiv Provizoriu, ce va avea ca atribuţie reprezentarea în justiţie, în vederea obţinerii personalităţii juridice. Acest Birou Executiv va avea rolul de a organiza alegerile prin vot direct, la toate structurile provizorii”, a explicat Ion Ruşeţ.

Propus lider

Acum două zile, conducerea Sindicatului Energia Turceni a făcut propunerea ca Ion Ruşeţ să fie desemnat preşedinte la Sindicatul Mine Energie. „Deocamdată să aşteptăm lucrările Congresului. A fost o propunere din partea Sindicatului Energia Turceni, dar mă aştept să se facă o propunere şi din partea Sindicatului Mine Energie Jilţ Turceni, pentru a fi desemnat pe această funcţie provizorie. Vom avea alegeri directe, în următoarele şase luni”, a mai completat viitorul lider. Rămâne de văzut dacă la conferinţele ce vor avea loc la Roşiuţa, Lupoaia şi în Jilţ, liderii de sindicat îl vor propune pe Ruşeţ pentru aceeaşi funcţie de conducere provizorie.

- Advertisement -
Articolul precedentMirată
Articolul următor2014, sub semnul unei recolte bogate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -