10.8 C
Târgu Jiu
sâmbătă, mai 8, 2021
AcasăEconomicFederațiile reprezentative din CEO protestează în Capitală

Federațiile reprezentative din CEO protestează în Capitală

Trei dintre federațiile reprezentative din Complexul Energetic Oltenia se vor afla miercuri cu membri la un protest în București. Va fi pichetat sediul Guvernului. În Capitală vor face deplasarea câteva sute de membri de sindicat, alături de alți lucrători din țară. Vor fi prezenți inclusiv reprezentanți din sistemul bugetar.

Motivul protestului este reprezentant de politicile guvernamentale din acest an de a plafona veniturile angajaților din administrație și de a stopa orice creștere de salarii. Angajații din Complexul Energetic Oltenia vor protesta atât pentru necesitatea creșterii salariilor, cât și pentru condiții mai bune de muncă. Liderii de sindicat susțin că România a convenit cu specialiștii Uniunii Europene să îmbunătățească an de an condițiile din domeniul minier, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Este și motivul pentru care periodic a fost nevoie de un act normativ cu ajutorul căruia să fie acordate condiții deosebite de muncă la Complexul Energetic Oltenia.

Angajații Complexului Energetic Oltenia mai solicită și scăderea vârstei de pensionare, astfel încât, în urma procesului de restructurare a companiei, să fie cât mai puțini șomeri. Sindicatele sunt de părere că, dacă vor rămâne pe drumuri după vârsta de 50 de ani, angajații Complexului Energetic Oltenia își vor găsi cu greu de lucru.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -