Final previzibil pentru proiectul grupului energetic chinezesc pe cărbune de la Rovinari

0
479

Adunarea Generală a Acționarilor Complexului Energetic Oltenia (CEO) urmează să ia o decizie finală asupra proiectului de construire a grupului pe cărbune de 600 MW la Rovinari de către un partener din China.

„Aprobare cu privire la poziția companiei asupra oportunității proiectului de construire a unui grup nou de 600 MW la SE Rovinari cu luarea în considerare a tuturor aspectelor recente ale pieței de energie interne și europene, precum și asupra intenției și capabilității reale de a-l implementa”, se arată  în convocatorul Adunării Generale Extraordinare a CEO, care va avea loc în data de 14 decembrie.

Cel mai probabil, CEO va renunța la acest proiect.

Reducere a emisiile de CO2

Proiectul a fost prezentat în trecut ca unul de succes. O mare companie din China s-a arătat interesată să construiască acest grup energetic, care urma să funcționeze cu cărbune cumpărat de la CEO.

Proiectul a fost tras pe linie moartă în ultima perioadă, ca urmare a costurilor ridicate ale certificatelor de CO2, care s-au scumpit în ultimul timp. De asemenea, strategia adoptată la nivelul Uniunii Europene prevede o reducere a emisiilor de CO2 cu 60% până în anul 2025 și o eliminare în totalitate acestora până în 2030.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here