Acasa / Economic / Finanțare europeană pentru proiectele CJ Gorj

Finanțare europeană pentru proiectele CJ Gorj

Peste 160 de milioane de lei vor fi investiți în reabilitarea și modernizarea a două dintre cele mai importante drumuri din județul Gorj. Consilierii județeni au aprobat, ieri, ultimele modificări solicitate de finanțator, iar președintele Cosmin Popescu speră ca lucrările de execuție să demareze la începutul anului viitor.

Consilierii județeni s-au reunit din nou în ședință extraordinară pentru a pune la punct ultimele detalii în privința celor mai importante proiecte care se vor realiza anul viitor cu finanțare europeană. Drumurile județene DJ 675B, ce traversează localitățile Câmpu Mare-Albeni-Călugăreasa-Prigoria-Zorlești-Alimpești și DJ 675C, ce traversează localitățile Târgu Logrești, Popești, Bustuchin, Poiana Seciuri, Seciurile, Roșia de Amaradia, Becheni, Corsoru, Alimpești, Sârbești, Ciupercenii de Olteț sunt gata pentru finanțare.

„Noi am avut obligația ca până marți, ora 16:30, să transmitem ultimele solicitări venite din partea Ministerul Dezvoltării Regionale și ADR Sud-Vest Oltenia. De asta am hotărât împreună cu aparatul de specialitate ca în momentul semnării contractului de finanțare, procedura de achiziție pentru cele două tronsoane de drum reabilitate din fonduri europene să fie la pachet, proiectare și execuție. O procedură de achiziție durează între 6 și 8 luni de zile. Sperăm ca anul viitor în luna iunie-iulie să demareze efectiv lucrările de modernizare. La drumuri vorbim de investiții în valoare de 90 de milioane de lei cel aprobat marți și 70 de milioane de lei cel aprobat acum două săptămâni. Avem undeva la 160 de milioane de lei din fonduri europene”, a explicat președintele Cosmin Popescu.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*