Acasa / Economic / Fiscul pune poprire pe conturi pe bandă rulantă. Peste un milion de români au primit decizii de impunere

Fiscul pune poprire pe conturi pe bandă rulantă. Peste un milion de români au primit decizii de impunere

Peste un milion de români au primit decizii de impunere de la Fisc, iar în ultimele două luni s-au blocat conturile a peste 200.000 de români, scrie romaniatv.net. Aceste popriri vizează în special persoanele fizice care nu au achitat contribuţiile de sănătate. Cele mai multe sunt din anul 2013, iar vina aparţine Statului care nu a urmărit încasarea la timp a contribuţiilor. Fiscul pune poprire pe conturi chiar dacă sumele de plată sunt derizorii.

ANAF îi invită la ghişee şi pe contribuabilii cu venituri din străinătate. Aceştia sunt rugaţi să dea curs solicitărilor de a se prezenta la Fisc pentru evitarea dublei impuneri.

Potrivit instituţiei, persoanele fizice care pleacă din ţară pentru o perioadă sau mai multe, care depăşesc în total 183 de zile pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive, trebuie să completeze şi să depună formularul „Chestionar pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la plecarea din România”, scrie Capital.

De asemenea, persoanele fizice sosite în România care au o şedere în statul român pe o perioadă sau mai multe perioade care depăşesc în total 183 de zile, pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive, au obligaţia completării formularului „Chestionar pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la sosirea în România”.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*