11.5 C
Târgu Jiu
joi, mai 6, 2021
AcasăEconomicFlorin Cârciumaru promite fonduri în plus la bugetele locale! „Îi asigur pe...

Florin Cârciumaru promite fonduri în plus la bugetele locale! „Îi asigur pe primari că nu vor rămâne fără bani”

Primarii gorjeni sunt asigurați că nu vor rămâne cu bugetele locale pe butuci. Senatorul PSD Florin Cârciumaru spune că a discutat această problemă inclusiv cu vicepremierul Paul Stănescu, iar administrațiile publice locale vor primi bani în plus. Cârciumaru promite că fondurile nu vor fi împărțite pe criterii politice și le transmite liderilor PNL Gorj că nu îi vrea trecuți la PSD pe primarii din Bumbești Jiu și Roșia de Amaradia, așa cum se speculează.

Declarațiile primarilor liberali Constantin Bobaru și Liviu Cotojman, cum că adevăratul sprijin parlamentar pentru localitățile lor îl reprezintă Florin Cârciumaru, și nu deputatul PNL Dan Vîlceanu, au băgat zâzanie în ambele partide. Președintele PSD spune, însă, că nu are de gând să îi racoleze pe cei doi, așa cum vorbesc unii politicieni locali. „Nu am făcut acest lucru și nu fac asta, ca prin sprijinul pe care l-am dat de fiecare dată primarilor care mi-au solicitat sprijin, să îi atrag spre PSD. Prin întâlnirile zonale pe care le-am organizat anul trecut, am spus de atunci că eu sunt senator de Gorj pentru toți primarii, nu contează culoarea politică. Atunci când am fost solicitat, am acordat sprijin în egală măsură tuturor primarilor. Nu mint cu absolut nimic domnii Bobaru și Cotojman, pentru că lucrurile așa stau. De fiecare dată când m-au sunat le-am răspuns și, pe baza colaborării, am căutat să îi ajut în limita posibilităților”.

„În martie mergem în teritoriu”

Mai mult, Cârciumaru vrea să reia întâlnirile cu primarii, la care sunt așteptați toți liderii PSD, inclusiv președintele Consiliului Județean. „O să începem în martie să mergem din nou în teritoriu, așa cum am mers și anul trecut, să organizăm întâlnirile zonale cu primarii, cu consilierii locali. Alături de mine o să fie tot grupul parlamentar PSD, o să fie președintele Consiliului Județean, care trebuie să țină legătura în permanență cu primarii. După ce am făcut aceste întâlniri anul trecut, am văzut că este foarte bine să ținem această legătură, să cunoaștem problemele din teritoriu”, a mai declarat președintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru.

„Suplimentarea la fiecare primărie”

Senatorul le transmite edililor că a solicitat la București suplimentarea bugetelor locale și că l-a invitat deja de vicepremierul Paul Stănescu la Gorj pentru a purta discuții cu primarii. „Îi asigur pe toți primarii din județul Gorj, nu contează culoarea politică, de faptul că nu vor rămâne fără bani în ceea ce privește funcționarea primăriilor. Am discutat cu domnul viceprim-ministru Stănescu, căutând să îl invit la Gorj să semnăm și noi programele PNDL și mi-a spus că nu vine în județul Gorj până când nu are soluția bine conturată în ceea e privește suplimentarea la fiecare primărie cu o anumită sumă de bani privind organizarea și funcționarea. Permanent dumnealui discută cu ministrul Finanțelor și cât de curând vor găsi soluții. Vor merge chiar pe soluții punctuale și nu vor rămâne primăriile fără bani pentru funcționare”, a mai declarat Florin Cârciumaru.

- Advertisement -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -