18.4 C
Târgu Jiu
marți, august 16, 2022
AcasăEconomicFMI avertizează vizavi de majorările de salarii din România

FMI avertizează vizavi de majorările de salarii din România

Fondul Monetar Internațional (FMI) avertizează România cu privire la riscul de deteriorare a deficitului bugetar în contextul majorării cheltuielilor, în special al celor cu salariile, cumulat cu reducerile de taxe.

bani ghiseuFMI își păstrează estimările legate de creșterea economică din România în 2016 și 2017, de 5%, respectiv 3,8%, cel mai ridicat ritm de creștere economică din Europa, în ultimul raport dedicat statelor din Europa Centrală, de Est și Sud-Est (CESEE). Totuși, România este inclusă în grupul statelor în cazul cărora deficitele fiscale structurale ar urma să se deterioreze în următorii doi ani față de 2015, alături de Cehia, Ungaria, Polonia și Turcia. Deteriorarea în aceste economii reflectă o combinație între derapajele fiscale și reducerile de taxe. De exemplu, în România, un pachet de reduceri de taxe și majorarea cheltuielilor, inclusiv o majorare ad-hoc a salariilor, este așteptată să inverseze tendința de consolidare înregistrată în ultimii ani, potrivit FMI. Deficitele fiscale structurale ar urma să rămână ridicate (2-3% din PIB) în multe state din CESEE, scrie Mediafax. În ceea ce privește evoluția prețurilor de consum, estimările FMI arată că Bulgaria și România vor fi pe primele locuri în UE în ceea ce privește inflația medie anuală negativă, cu 1,6% și, respectiv, 1,5%. Pentru 2017 însă FMI estimează că prețurile de consum în România vor reveni în teritoriu pozitiv, înregistrând o creștere de 1,7%. De asemenea, prognoza FMI indică în cazul României un deficit de cont curent de minus 2% în 2016, și de minus 2,8% în 2017.

Reacție sindicalistului Manu Tomescu: „Eu nu am furat un leu. Am muncit pe acești bani“

6
Manu Tomescu, unul dintre cei 27 de sindicaliștii care figurează în raportul ANAF că trebuie...

Prețuri și taxe crescute de la 1 august

0
Țigări și alcool mai scumpe și taxe majorate pentru jocurile de noroc - toate se aplică începând...

Bani pentru Colegiul Național “Tudor Vladimirescu”

0
Colegiul Național “Tudor Vladimirescu” beneficiază, din nou, de atenția autorităților locale. Sume importante de bani...

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!