14.1 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 29, 2022
AcasăEconomicFNM cere o întâlnire cu premierul, ministrul Energiei și lideri politici

FNM cere o întâlnire cu premierul, ministrul Energiei și lideri politici

Sindicatele afiliate la Federația Națională a Muncii solicită o întâlnire cu premierul Nicolae Ciucă și cu ministrul Energiei. În acest sens, conducerea Federației a transmis o adresă către premier, către secretarul general al Guvernului, ministrului Energiei, Virgil Popescu, precum și liderilor PSD și AUR.

Federația Națională a Muncii dorește să propună guvernanților și liderilor politici o strategie și un plan de țară, bazat doar pe resursele minerale, economice și intelectuale ale României și care, în următorii 3-5 ani, să rezolve problemele economice.

Sindicaliștii vor să prezinte proiectul de strategie celor cinci reprezentanți ai statului și ai partidelor politice. Strategia se bazează pe valorificarea resurselor minerale, inclusiv pe cărbunele de la Complexul Energetic Oltenia.

„Având în vedere atât situația prin care trece țara – situația economiei, a industriei românești, situația oamenilor acestei țări, care mulți își caută pâinea departe de familii – dar și gândind în perspectivă, la viitorul acestui neam, noi, sindicatele semnatare, vă propunem o strategie și un plan de țară, bazat doar pe resursele minerale, economice și intelectuale ale României și care, în următorii 3-5 ani, să înceapă să scoată acest neam din marasmul în care l-au adus 30 de ani de politică haotică și antinațională. Altfel, ne vor judeca urmașii ce-am făcut pentru țara pe care le-o lăsăm moștenire! După cum s-a văzut, atât în perioada pandemiei, dar și în perioada războiului, precum și în criza gazului/energiei, TOATE statele pe care le-am considerat frățești sau prietene s-au gândit în primul rând la popoarele LOR și, mai apoi, dacă a mai fost timp sau loc, s-au gândit și la români. Așadar, considerăm că a venit momentul ca să se gândească și conducătorii noștri atât la ROMÂNIA, cât și la POPORUL ROMÂN, care le creează toate condițiile în acest sens! E bine să te intereseze ce zic și alții, dar, așa cum americanii zic „AMERICA FIRST!” sau cum spun nemții „DEUTSCHLAND ÜBER ALLES!”, dacă tot luăm lumină de la ei, atunci trebuie să facem la fel și să spună și conducătorii noștri „MAI ÎNTÂI, ROMÂNIA!”.”, conform Federației Naționale a Muncii. Adresa este semnată de alte trei organizații sindicale din domeniul energetic și nu numai.

Dana Budeanu – George Simion, confruntare despre protestul din 2 octombrie

0
Dana Budeanu a insistat ca George Simion să-i spună ce se va întâmpla a doua...

Senatorii PSD îi acuză pe cei de la PNL că au votat împreună cu cei de la AUR și USR pentru a bloca un...

0
Senatorii PSD îi acuză pe cei de la PNL că au votat împreună cu cei...

O nouă medalie de aur pentru România la Mondialul de canotaj

0
Echipajul alcătuit din sportivii români Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan a cucerit medaliile de aur...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!