6.2 C
Târgu Jiu
vineri, martie 5, 2021
Acasă Economic FNME continuă turul cabinetelor parlamentarilor gorjeni

FNME continuă turul cabinetelor parlamentarilor gorjeni

Sindicatele afiliate la Federaţia Naţională Mine Energie au pichetat, la sfârşitul săptămânii, sediile partidelor politice din Gorj, unde au depus o scrisoare deschisă prin care au cerut implicarea parlamentarilor pentru legiferarea unei scheme de sprijin pentru producătorii de energie electrică, produsă pe bază de cărbune. Vineri, sindicaliştii au reuşit să stea de vorbă cu senatorul Tudor Barbu alături de Dan Vâlceanu, dar şi cu parlamentarul ALDE, Dian Popescu.

fnme-3fnme-2fnme

 
 
 
 
 
 

dianReprezentanții Federației Naționale Mine-Energie au înaintat vineri, o adresă către parlamentarii din județele în care federația are reprezentativitate, prin care le-au solicitat acestora sprijin în rezolvarea problemelor din minerit și energie. În județul Gorj, câteva zeci de sindicaliști au mers vineri după amiază la birourile senatorilor și deputaților pentru a le înmâna personal adresa respectivă. Potrivit lui Dumitru Pârvulescu, președintele FNME, sindicaliștii le-au cerut parlamentarilor să își îndrepte atenția și către alegătorii din județele care depind în mare măsură, din punct de vedere economic de companiile din minerit și energie la care lucrează. Aceștia le-au mai cerut parlamentarilor să facă lobby pe lângă Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei pentru ca toate companiile din minerit și energie care depind de politica ANRE, să nu mai fie discriminate pe piața de energie. Dacă anumiţi parlamentari nu se aflau vineri după-amiază la cabinete şi nici angajaţii acestora nu se aflau la birou, sindicaliştii au stat în schimb, zeci de minute de vorbă cu senatorul PNL, Tudor Barbu, cu preşedintele liberal Dan Vâlceanu, apoi au mers la ALDE Gorj, unde l-au întâlnit pe senatorul ALDE, Dian Popescu. „Liderii Federației Naționale Mine Energie, ce reprezintă nu mai puțin de 15.000 salariați ai celui mai mare angajator din Gorj, au venit să discute cu mine și să-mi solicite implicarea directă și totală în inițierea unor legi care vor sprijini producătorii de energie electrică pe bază de combustibili fosili”, a declarat Dian Popescu de la ALDE. La cabinetele parlamentarilor din Prefectura Gorj, în speţă Victor Ponta, Mihai Weber, Scarlat Iriza, Mihnea Costoiu şi Vasile Popeangă, sindicaliştii din FNME au găsit uşile încuiate, parlamentarii având program vineri până la ora 15:00. FNME va relua astăzi turul cabinetelor parlamentare.

CEO, la mâna parlamentarilor

Scrisoarea FNME către parlamentarii gorjeni prezintă, de fapt, situaţia critică în care a ajuns energia pe cărbune produsă de CEO. „Venim, încă o dată, în întâmpinarea nevoii dumneavoastră de cunoaştere a realităţii economice a zonei pe care o reprezentaţi la cel mai înalt nivel – Parlamentul României. Noi suntem reprezentanţii a 15.000 de salariaţi ai celui mai mare angajator din judeţul Gorj, un pol economic important pentru siguranţa sistemului energetic naţional şi pentru independenţa energetică a României. Dumneavoastră sunteţi reprezentanţii judeţul Gorj care, pentru România, înseamnă resursa naţională pe care nu o poate ignora nicio administraţie publică responsabilă. Acest context ne obligă şi pe noi şi pe dumneavoastră să acordăm importanţa cuvenită situaţiei periculoase în care se află comunitatea gorjeană. Liberalizarea și reglementarea pieţei de energie de către Parlamentul României și A.N.R.E., discriminatorie producătorilor de energie electrică pe bază de combustibil fosili, i-au determinat pe aceștia să diminueze drastic cheltuielile salariale și să piardă mii de locuri de muncă pentru a rezista pe piață . Principala cauză a acestei stări este rezultatul faptului că România este singura ţară din Uniunea Europeană care este obligată să respecte regulamente europene aplicabile unei pieţe de energie în care joacă producători de energie având la bază un mix al resursei de producere a energiei. Astfel este imperios necesară o reorganizare a pieţei de energie prin adoptarea unei legislaţii care să confere sprijin producătorilor de energie electrică pe bază de combustibili fosili pentru ca aceştia să poată concura onest cu ceilalţi producători de energie electrică din România. Dată fiind această realitate pe care nu o putem nega nici noi, nici dumneavoastră, vă solicităm implicarea directă şi totală în iniţierea unor legi speciale în sprijinul acestor producători evitând astfel FALIMENTUL judeţului Gorj. Amânarea implicării nu este altceva decât ignorarea gorjenilor care v-au mandatat ca reprezentanţi ai Parlamentului României”, le-au scris sindicaliştii parlamentarilor gorjeni.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente