spot_img
14.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăEconomicFondul Proprietatea le IMPUTĂ membrilor Consiliului de Supraveghere câte 300.000 de fiecare!...

    Fondul Proprietatea le IMPUTĂ membrilor Consiliului de Supraveghere câte 300.000 de fiecare! Acuzați că au adus PREJUDICII companiei de stat

    Fondul Proprietatea a dat în judecată, pe persoană fizică, toţi membrii Consiliului de Supraveghere şi chiar trei membri ai directoratului, inclusiv pe directorul general, Bogdan Badea şi cere fiecăruia daune de câte 300.000 de lei, a anunțat Economica.net. Americanii spun că Hidroelectrica, la care ei sunt al doilea acţionar, după statul român, a fost prejudiciată de faptul că societatea a făcut angajări şi că a suplimentat sumele acordate principalului său contractor pentru reparaţii, Hidroserv.

    Situaţie inedită la cel mai mare producător de energie din România şi una dintre cele mai profitabile societăţi controlate de stat: Fondul Proprietatea, care deţine 20% din companie, a dat în judecată oamenii din conducerea companiei, imputându-le prejudicii aduse societăţii prin deciziile luate în 2017, an în care Hidroelectrica a raportat cel mai mare profit din istorie, din care 90% a fost distribuit deja celor doi acţionari, statul român şi FP, sub formă de dividende.
    Potrivit unui document intrat în poziţia noastră, FP cere daune de câte 300.000 de lei următorilor foşti şi actuali membri ai Consiliului de Supraveghere: Gabriel Andronache, Karoly Borbely, Radu Cojocaru, Andreea Lambru, Andreea Negru Ciobanu, Dan Laurenţiu Tudor şi următorilor foşti şi actuali directori: Bogdan Badea, Marian Bratu şi Mihai Zdru.

    FP spune că există două decizii ale membrilor CS, puse în aplicare de Directorat, care ar fi adus prejudicii companiei. Prima se referă la angajarea a 270 de oameni, dintre care 146 pe poziţii nou înfiinţate, concomitent cu desfiinţarea a 27 de posturi, unele dintre ele de conducere, şi concedierea unor directori care ocupau aceste posturi. FP spune că măsura nu a fost fundamentată, mai ales în condiţiile în care, în timpul perioadei de insolvenţă compania a efectuat peste 800 de concedieri. FP spune chiar că faptul că existau poziţii vacante nu este o justificare a conducerii societăţii pentru decizia de ocupare a lor.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: