spot_img
10.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăEconomicFostul director economic al EMC Rovinari, trimis în judecată

    Fostul director economic al EMC Rovinari, trimis în judecată

    Fostul director economic al Exploatării Miniere de Carieră (EMC) Rovinari din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO) a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova, în stare de libertate.

    Vasile Ghimiş, la data faptei director economic la E.M.C. Rovinari, este acuzat de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, în formă continuată.

    Ruda vicepreședintelui ANPC, trimisă în judecată

    În același dosar penal, procurorii anticorpuție l-au mai trimis în judecată pe administratorul RATETALAV SRL, care, potrivit datelor oficiale, este Maria Mihaela Giurcău, rudă cu Mădălin Giurcău, vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului. Potrivit presei locale, în anul 2011, Mădălin Giurcău a cesionat acțiunile de la firma Danynnyas SRL către Maria Mihaela Giurcău. Aceasta este acuzată de DNA de săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, în formă continuată, iar SC RATETALAV SRL, cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite.

    Prejudiciu de aproape 170.000 de lei

    Potrivit DNA, Ghimiș Vasile ar fi dispus, cu încălcarea dispozițiilor legale în domeniul achizițiilor publice, achiziționarea unor materiale pentru stingerea incendiilor și a unor truse sanitare de prim ajutor (achiziția fiind fragmentată pentru a putea fi realizată în mod direct), la prețuri supraevaluate.

    Produsele ar fi fost achiziționate în perioada septembrie 2012 – decembrie 2012 de la două firme, între care și SC Ratetalav SRL, controlată de omul de afaceri coinculpat în cauză.

    În rechizitoriu se arată că Vasile Ghimiș ar fi aprobat și semnat mai multe documente care au stat la baza achiziției, după ce anterior stabilise, împreună omul de afaceri, și prețurile produselor respective.

    De exemplu, valoarea unui furtun de pompieri a ajuns la prețul de 850 lei/bucata, în condițiile în care un astfel de produs ar avea un preț de piață de aproximativ 120 lei/bucata.

    Prin aceste demersuri, unitatea minieră ar fi fost prejudiciată cu suma totală de 169.234 lei, reprezentând diferența dintre prețul real și prețul care s-a plătit efectiv pentru produsele susmenționate.

    SC Complexul Energetic Oltenia SA a comunicat că se constituie parte civilă în procesul penal cu suma menționată mai sus.

    Procurorii anticorupție au instituit măsura asiguratorie a sechestrului asupra unui imobil ce aparține inculpatului Vasile Ghimiș.

    Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Gorj, cu propunere de a se menține măsura asiguratorie dispusă în cauză.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: