Frigidere și aparate de aer condiționat, cumpărate din banii sindicatelor pentru angajații din CEO

0
6

CE OlteniaSindicatele din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO) se ocupă de îmbunătățirea condițiilor de lucru ale salariaților, deși acest lucru este atributul administrației companiei. Astfel, sindicatul de la Termocentrala Rovinari a achiziționat mașini de spălat, frigidere și aparate de aer condiționat pentru anumite locuri de muncă. „Am tot cumpărat noi, sindicatele, așa hulite cum suntem, deși nu este rolul nostru. Am cumpărat mașini de spălat, frigidere și aparate de aer condiționat. Nu mai avem bani să cumpărăm și să facem astfel de investiții. Am luat mașini de spălat pentru a-și spăla oamenii salopetele și să nu le mai ducă acasă. E vorba de locuri de muncă cum sunt la Ciururi sau la benzi centrale”, a spus Dorun Crăete, lider de sindicat la Termocentrala Rovinari.

Acesta a precizat că unele aparate de aer condiționat s-au defectat și nu au mai fost reparate, pentru că prețurile pentru asigurarea service-ului sunt foarte mici: „Dacă mergeți prin anumite locuri de muncă, veți vedea aparate de aer condiționat care s-au defectat și nu sunt reparate pentru că administrația nu a mai făcut niște contracte de service sau au impus în caietele de sarcini niște prețuri la care nu mai vine nici dracu să le mai repare”.

„Nu mai putem să facem asta”

Doru Crăete spune că sindicatele nu mai pot să cumpere aparatură pentru că nu mai au fonduri: „Și în ziua de astăzi reparăm mașini de spălat, aparate de aer condiționat. Nu mai putem să facem asta, pentru că suntem la limită cu banii și acordăm ajutoare în caz de boli sau decese”.

Liderul de sindicat spune că aparatura necesară creșterii condițiilor de lucru nu se achiționează de către companie pentru că procedura este complicată: „Este o procedură mai greoaie. Cred că ar trebuie dată o autonomie mai mare sucursalelor și să aibă la dispoziție anumite fonduri”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here