2.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 15, 2021
AcasăEconomicFuncţii pierdute, prestanţă şi diplomaţie!

Funcţii pierdute, prestanţă şi diplomaţie!

La finele acestei săptămâni, liderii din cadrul Sindicatului Mine Energie Oltenia se vor întâlni cu restul sindicatelor din Bazinele Miniere Motru, Jilţ şi Turceni pentru a discuta pe proiectul de înfiinţare a sindicatului majoritar şi reprezentativ. Avocatul Gheorghe Pecingină a declarat că odată cu formarea noului sindicat o parte din liderii de sindicat îşi vor pierde funcţiile de conducere.

Răsturnări de situaţii şi de funcţii, pe scena noului sindicat majoritar şi reprezentativ ce se va constitui în Oltenia. La finele acestei săptămâni, sindicaliştii din cadrul Mine Energie Oltenia se vor întâlni cu restul colegilor din Motru, Jilţ şi Turceni pentru a începe discuţiile la proiectul de formare a sindicatului majoritar şi reprezentativ. „Ţelul liderilor de sindicat este acelaşi, de a forma un sindicat majoritar şi reprezentativ, însă au fost orgolii. A fost o dispută pe modalitatea de constituire a sindicatului majoritar. Majoritatea consideră că cea mai bună soluţie este comasarea, iar până la urmă minoritatea se supune majorităţii. Am fost sunat de domnul Nanu Mic, mandatat de ceilalţi colegi, pentru a începe discuţiile pe proiectul sindicatului majoritar”, a explicat Pecingină, la Acces Tv.

Jos aroganţa!

Spre deosebire de vechile structuri sindicale, noul sindicat majoritar va însemna altceva pentru membrii înscrişi. Pecingină a accentuat, în cadrul emisiunii „Punctul pe I”, că odată formată noua structură vor fi lideri ce îşi vor pierde funcţiile de conducere. În opinia lui Pecingină, îndepărtaţi vor fi şi preşedinţii sindicatelor ce adoptă o atitudine arogantă faţă de salariaţi. „Liderii de sindicat trebuie să formeze acest sindicat majoritar şi vă garantez că această himeră se va transforma în realitate. Va fi nevoie în noua structură de oameni vocali, de multă diplomaţie, să aibă prestanţă, să aibă tehnici de negociere …. Actualii lideri trebuie să înveţe din trecut. Cu siguranţă vor fi lideri ce vor pierde funcţiile. Puterea şi funcţiile le dau oamenii, iar dacă nu esti iubit şi te plimbi cu maşini scumpe, salutând cu degetul oamenii, vei fi îndepărtat”, a mai declarat Gigi Pecingină. Acesta a mai precizat că va fi nevoie de o formare a noilor lideri de sindicat, ce vor trebui să manifeste diplomaţie şi să aibă prestanţă în negocierile şi discuţiile cu administraţia.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -