Acasa / Economic / Fuziunea Minprest-UEF Motru, o soluţie?!

Pentru reducerea costurilor,

Fuziunea Minprest-UEF Motru, o soluţie?!

Conducerea Minprest agreează ideea unei posibile fuziuni dintre unitatea economică şi UEF Motru, în condiţiile în care însuşi prefectul judeţului Alin Văcaru s-a declarat a fi şi el susţinătorul aceluiaşi proiect. În opinia reprezentanţilor unităţii prestatoare, această fuziune ar însemna în primul rând o reducere a cheltuielilor.

Şeful Minprest, Gabriel Giorgi, s-a declarat a fi un susţinător al mai vechiului proiect ce viza o fuziune dintre unitatea pe care o conduce şi UEF Motru. De altfel, acest proiect a luat naştere încă din perioada când adjunct la Minprest era actualul prefect de Gorj, Alin Văcaru, acesta din urmă fiind şi el un susţinător al ideii. „Am avut un punct de vedere pe care îl menţin şi sunt convins că acesta ar duce la cel mai bun rezultat. Eu cred că tot această fuziune dintre UEF Motru şi Minprest va fi soluţia cea mai bună, atât pentru CE Oltenia, cât şi pentru cele două unităţi prestatoare de servicii. Cei de la UEF Motru execută o parte din serviciile pe care le realizează şi cei din Minprest. Cei de la UEF deţin utilajele pe care cei de la Minprest nu le au, aducând acele utilaje de la Motru s-ar putea achita datoriile avute de cei de la Foraje la bugetul de stat. Eu am insistat pe această idee, voi purta discuţii pentru că va fi mai simplu pentru cei de la CE Oltenia să ştie că o singură unitate efectuează toată gama de servicii”, a explicat prefectul Alin Văcaru, săptămâna trecută.

Giorgi, susţinător al proiectului

Şi directorul unităţii prestatoare s-a declarat a agreea în continuare vechiul proiect. Gabriel Giorgi a declarat că fuziunea celor două unităţi economice ar duce la o reducere a cheltuielilor pe investiţii. „Din punctul meu de vedere, ar fi cea mai bună soluţie şi am avut această abordare în faţa reprezentanţilor CE Oltenia, încă din perioada când domnul prefect Alin Văcaru era director adjunct la Minprest. S-ar reduce cu mult cheltuielile pe investiţii, cei de la UEF Motru deţinând o anumită logistică, de care noi am putea să beneficiem. Sunt şi alte servicii complementare, aceştia având o pierdere pe care nu pot să o acopere”, a explicat directorul general Gabriel Giorgi. Mai mult decât, reprezentanţii Minprest consideră ca utilajele deţinute de UEF Motru ar permite, în cazul fuziunii, extinderea spre alte activităţi. Nu trebuie omis nici faptul că această fuziune ar duce şi la reducerea numărului de şefi, respectiv de personal TESA. Acţionarul majoritar al celor două unităţi economice s-a declarat şi el nemulţumit de activitatea prestată de UEF Motru, semn că proiectul de fuziune ar putea putea fi luat în calcul.

Un comentariu

  1. astia fuzioneaza si familiile si unitatile tarii.cred ca daca giorgi se insoara cu ruda vacarului pot trece si intreprinderile ca zestre de familie.nu sunt in stare sa lege doua fraze si sunt si titulari de proiecte ,isi atribuie lucruri care sunt intangibile pt ei in realitate insa numai bune in slava desarta.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*