Gafă de proporţii a lucrătorilor de la CEO

0
138

Complexul Energetic Oltenia (CEO) a vândut, din greșeală, energie electrică cu doar 10 lei/MWh. Tranzacția a fost anulată.

Publicaţia online e-nergia.ro arată că energia a fosc scoasă la vânzare în vederea încheierii de contracte bilaterale: „CE Oltenia a introdus în sistemul de tranzacționare al pieței de contracte bilaterale cu negociere continuă (PCCB-NC), o ofertă de vânzare a unei cantități imense de energie, 270 MW putere orară, cu livrare bandă în cel de-al patrulea trimestru al acestui an, la un preț de doar 10 lei/MWh. La acest preț, evident că s-a găsit un cumpărător, iar contractul a fost adjudecat de Monsson Trading. Contractul a fost anulat de operatorul pieței, care a explicat și cum a apărut eroarea. Cei de la CE Oltenia au introdus greșit datele, adică invers: au pus prețul unde trebuia să pună cantitatea și viceversa, ei dorind de fapt să vândă energie la o putere orară de 10 MW și la un preț de 270 de lei“.

Şi OPCOM a arătat că s-a produs  o eroare din partea celor de la CEO: „A fost introdus pretul gresit de catre SOCIETATEA COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA S.A. (a fost inversat pretul cu cantitatea la introducerea ordinului)”.

Salariaţii de la CEO vor intra în şomaj tehnic

CEO se găseşte într-o situaţie dificilă din cauză că cererea de energie electrică s-a redus semnificativ ca urmare a faptului că marile unităţi economice şi-au închis porţile din cauza pandemiei. În consecinţă, preţul de vânzare s-a redus semnificativ. Astfel, un Megawatt a ajuns să se vândă chiar şi cu un ban între anumite intervale orare.

Dem săptămâna viitoare, salariaţii CEO vor începe să intre în şomaj tehnic, cu schimbul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here