Gigel Jianu: „CEO plătește un milion și jumătate de euro pentru active pe care nu le mai folosește”

0
66

Conducerea Primăriei municipiului Motru se lovește în permanență de un refuz din partea Complexului Energetic Oltenia (CEO) cu privire la preluarea unei unități care nu mai funcționează de mai mulți ani și generează pierderi importante companiei energetice care achită an de an impozite pe clădiri și terenuri.

Primarul municipiului Motru, Gigel Jianu, a solicitat preluarea patrimoniului fostei Baze de aprovizionare, pentru amenajarea unui parc industrial, dar a primit un răspuns negativ: „Singura zonă care se pretează construirii unui parc industrial este fosta Bază de aprovizionare care încă mai aparține complexului și avem promisiunea găsirii unei forme juridice s-o primi, pentru că așa cum am cerut-o cu titlu gratuit nu se poate, deoarece AGA nu acceptă. Motivul invocat este acel al decapitalizării. Nu se mai asigură pază, pentru nu mai au ce să păzească, doar se achită taxe și impozite”. Primarul Gigel Jianu a precizat că CEO plătește sume enorme pentru active pe care nu le folosește: „Această companie energetică plătește în fiecare an un milion și jumătate de euro pentru active pe care nu le mai folosește”.

Primăria Motru ar putea prelua activele unei societăți care se află în lichidare

Conducerea Primăriei Motru este interesată să preia terenul și clădirile unei societăți care se află în faliment, mai ales că în momentul de față nu are în proprietate terenuri care să fie puse la dispoziția eventualilor investitori. „O singură firmă din Motru se află în procedura falimentului și am primit în urmă cu puțin timp evaluarea activelor pe care le deține pe raza orașului. Suntem interesați de preluare acestora de către primărie și, ulterior, punerea la dispoziția investitorilor interesați. Vorbim de o suprafață de 20.000 de metri pătrați”, a mai precizat primarul municipiului Motru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here