3.6 C
Târgu Jiu
luni, noiembrie 28, 2022
AcasăEconomicGiorgi: Sucursala Craiova 2 ar putea fi externalizată în octombrie

Giorgi: Sucursala Craiova 2 ar putea fi externalizată în octombrie

Unul dintre șefii din Complexul Energetic Oltenia a anunțat că externalizarea Sucursalei Electrocentrale Craiova 2 ar putea fi realizată în cursul lunii octombrie.

„Consider că în cursul lunii octombrie va avea loc externalizarea Termocentralei Craiova 2 din CEO”, a declarat Gabriel Giorgi, membru în Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia. Așadar, ar mai fi o lună de zile, în care curentul electric produs la grupurile energetice de la Craiova 2 să fie vândut în folosul Complexului Energetic Oltenia. Compania energetică și-a asumat divizarea simetrică a colosului energetic pentru externalizarea Termocentralei Craiova 2, pentru a respecta angajamentul din Planul de restructurare și decarbonare. Noua firmă care, din luna octombrie, va prelua patrimoniul Sucursalei Electrocentrale Craiova 2 se numește Societatea Electrocentrale Craiova.

Complexul Energetic Oltenia a anunțat, de mai mulți ani, că dorește să renunțe la activele care nu au legătură directă cu producerea de energie electrică. Sucursala din Craiova este folosită în principal pentru producerea de agent termic pentru populația, instituțiile și agenții economici din Craiova. Așadar, ar putea ca noua societate să fuzioneze cu firma Consiliului Local Craiova. Deocamdată, va avea același acționariat ca la Complexul Energetic Oltenia. Ministerul Energiei va deține din Societatea Electrocentrale Craiova peste 77% din acțiuni.

Fost șef din CEO: Banii din profitul CEO ar trebui orientați către investiții

0
Unul dintre foștii șefi ai Complexului Energetic Oltenia este de părere că profitul din acest...

Cel mai mare Târg de Crăciun, invadat de localnici și turiști

0
Cel mai mare târg de Crăciun din România și-a deschis porțile, la Craiova. Acesta ocupă...

CEO vinde în continuare energia de la Termocentrala Craiova

0
Complexul Energetic Oltenia vinde în continuare energia produsă de Termocentrala din Craiova. Aici funcționează un...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!