Acasa / Economic / IDP Gorj așteaptă insolvența! Cosmin Popescu: „Avem ca țintă accesarea de fonduri pentru plata salariilor”

IDP Gorj așteaptă insolvența! Cosmin Popescu: „Avem ca țintă accesarea de fonduri pentru plata salariilor”

Insolvența pare singura soluție pentru salvarea Întreprinderii de Drumuri și Poduri (IDP) Gorj. Președintele Consiliului Județean speră ca instanța să accepte cererea IDP de intrare în insolvență, iar planul de reorganizare să aducă rezultate economice pozitive și inclusiv banii pentru plata salariilor. Cosmin Popescu spune că IDP participă deja la cinci licitații pentru a face rost de lucrări care să țină societatea în viață.

Situația dificilă prin care trece IDP Gorj, firma Consiliului Județean, poate fi depășită doar prin intrarea în insolvență, iar o astfel de cerere a fost formulată deja. „Împreună cu consiliul de administrație și AGA am depus o cerere care va ajunge la judecătorul sindic căruia îi va fi repartizat dosarul. Având în vedere argumentele cuprinse în hotărârea AGA și în cererea de intrare în insolvență, judecătorul sindic va decide dacă sunt îndeplinite condițiile sau nu. După această pronunțare vom vedea ce este de făcut, respectiv întocmirea unui plan de reorganizare pe un termen scurt sau mediu. Eu cred că trebuie să mergem pe un plan pe trei ani de zile. Avem ca țintă accesarea unor fonduri pentru plata salariilor angajaților”, a declarat președintele Cosmin Popescu.

„Participăm în continuare licitații”

Șeful CJ Gorj spune că IDP își va onora contractele aflate în derulare și se pregătește să câștige și alte lucrări prin licitație. „Pentru că nu există nicio problemă din punct de vedere al legislației, ne dorim să participăm în continuare, singuri sau în asociere cu alte firme, la licitațiile organizate în această perioadă la nivelul județului Gorj și nu numai. Au un contract pe care trebuie să îl ducă la bun sfârșit. Lucrează la podul de la Turcinești și am înțeles că au depus cinci documentații pentru cinci licitații care se desfășoară în această perioadă. Este o perioadă grea, dar sper să o depășim. Și alte societăți au fost în această situație și au trecut cu bine de procedura reorganizării judiciare”, a precizat Cosmin Popescu.

„Nu putem discuta despre concedieri”

Cosmin Popescu le transmite angajaților IDP că este prematură discuția privind eventuale disponibilizări de personal și că se fac eforturi pentru a fi achitate salariile restante. „Vom găsi soluția legală astfel încât oamenii să își primească o parte din salariile restante. Pe perioada de reorganizare trebuie să facem un plan corect, astfel încât să redimensionăm bugetul, iar plata salariilor să reprezinte o prioritate. Nu putem discuta acum despre concedieri. Trebuie să așteptăm decizia de intrare în insolvență, după care, împreună cu administratorul judiciar desemnat, să facem un plan de reorganizare”, a mai declarat președintele CJ Gorj.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*