Încep simulările pentru creșterile salariale de la CEO

1
62

Negocierile pentru încheierea unui nou Contract Colectiv  de Muncă la Complexul Energetic Oltenia (CEO) au ajuns la cel mai sensibil subiect, și anume creșterile salariale.

Ion Rușeț, consilierul managerului CEO, a spus că se va trece la simulări, iar rezultatele vor fi prezentate liderilor de sindicat. Acesta a precizat că toți salariații companiei vor avea beneficia de creșteri salariale: „Discutăm de un fond de salariu majorat și suntem la etapa simulărilor. Noi face simulări în momentul de față, să vedem cum procedă. Pot să-i asigur pe toți salariații că vor beneficia de creșteri în anul 2020. Că vor fi diferențe între cei care au venituri mai mici și cei care au salarii foarte mari este o chestiune care va fi discutată cu partenerii sindicali. Au existat mai multe propuneri pe care l-am luat în calcul. De luni, 16 martie, începe simulările pentru a le prezenta partenerilor sociali“.

Negocierile vor fi finalizate până pe data de 24 martie

Ion Rușeț a mai precizat că termenul fixat pentru încheierea negocierilor este 24 martie, pentru ca să poată fi înregistrat la ITM: „Suntem în proces de negociere. Ne-am propus să finalizăm negocierile Contractului Colectiv de Muncă în jurul datei de 24 martie, pentru a avea posibilitatea și timpul necesar să înregistrăm contractul până la 31 martie, în așa fel încât să fie aplicabil cu data de 1 aprilie, atunci când deja expiră“.

Ce drepturi bănești au fost majorate

Consilierul managerului CEO a prezentat și creșterile unor drepturi obținute până în prezent. Cea mai mare majorare este la cota pentru cărbune.

„S-au discutat aspecte legate de creșterea facilităților de care beneficiază salariații. S-a convenit ca perioada de valabilitate a contractului pe care îl negociem să fie de doi ani de zile. S-a convenit ca valoarea tichetelor de masă să crească cu 33%, de la 15 lei la 20 de lei. S-a mai convenit o creștere a cotei de cărbune de la 600 lei la 1080 de lei. Este o creștere semnificativă cu peste 70% și s-a avut în vedere faptul că o mare parte din colegii noștri au solicitat să achiziționeze cărbune pentru locuința proprie sau cea a rudelor. Atunci, au trebuit să plătească, având în vedere că se considera un venit în natură și se plăteau toate contribuțiile, adică diferența dintre prețul de livrare către terți și prețul la care îl achiziționa salariatul, care era prețul de producție. Toată diferența se considera venit și era purtătoare de contribuții. Colegii noștri fost nevoiți să plătească în jur de 1.100 de lei pentru zece tone de cărbune. Am încercată să ne apropiem cu această cotă

Cele trei prime, cu ocazia Zilei Muncii, Zilei Energeticianului , 20 iulie, și Sfânta Varvara, 4 decembrie au crescut de la 1.100 de lei la 1.300 de lei.

Voucherul de vacanță a crescut de la 2.080 de lei la 2.230 lei“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here