Acasa / Economic / Întâlnire dintre reprezentanții CEO și Ministrul de Finanțe

Întâlnire dintre reprezentanții CEO și Ministrul de Finanțe

Reprezentanţi ai Complexului Energetic Oltenia se vor întâlni în această săptămână cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, pentru a discuta despre posibilitatea ca statul să suporte o parte din costurile certificatelor de carbon. „Am avut o discuție cu domnul Teodorovici și mi-a transmis că-i așteaptă la o discuție pe cei de la Complexul Oltenia. Fără Ministerul Finanțelor nu se poate face nimic“, a spus Florin Cârciumaru, senator PSD.

Statul ar putea să suporte o parte din prețul certificatelor CO2

Senatorul a precizat că a făcut demersuri la cel mai înalt nivel, pentru ca statul să preia o parte din costurile certificatelor de carbon: „La solicitarea sindicatelor din CEO, am făcut demersuri la Ministerul Energiei și chiar la prim-ministrul pentru a clarifica situația certificatelor, în sensul ca trebuie să se implice și statul în ideea de a susține o parte din prețul pentru certificate. Acest lucru este posibil dacă ținem cont de modul în care se procedează în alte state din Uniunea Europeană“.

De asemenea, Cârciumaru și alți parlamentari de Gorj au semnat o inițiativă legislativă pentru scutirea companiei de la plata certificatelor verzi pentru energia pe care o consumă. În acest sens a fost depusă și o inițiativă legislativă de mai mulți parlamentari gorjeni, mai ales că și alte unități beneficiază de această facilitate.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*