Întâlnire între reprezentanții sindicali de la FNME și președintele Camerei Deputaților

0
73

Reprezentanții sindicali de la Federația Națională Mine Energie (FNME) se vor întâlni cu președintele Camerei Deputaților, Ion Marcel Ciolacu, pentru a discuta despre aprobarea prevederilor legislative cu privire la reducerea vârstei de pensionare. În cazul unui răspuns negativ, sindicaliștii se vor pregăti de proteste. Hotărârea a fost luată în cadrul ședinței Biroului executiv al Sindicatelor din Oltenia.

„A avut loc întâlnirea a Biroului executiv al sindicatelor din Oltenia din Federația Națională Mine Energie și au fost discutate aspecte legate de situația creată de proiectul de lege al pensiilor cu privire la condițiile deosebite și vis-a-vis de noi ca societate, cu privire la acordarea schemei de sprijin. S-a hotărât să se constituie o delegație ca să avem o discuție cu președintele Camerei Deputaților să vadă, dacă sunt șanse sau nu să treacă proiectul. În funcție de discuțiile pe care le vom avea cu dânsul vom trece la acțiuni sindicale“, a precizat Dumitru Pârvulescu, președintele FNME.

Solicitări de declanșare a protestelor

Două sindicate din cariera Jilț au solicitat declanșarea de proteste în cazul în care reducerea vârstei de pensionare a angajaților de la CEO, care sunt încadrați la condiții deosebite de muncă, nu va fi redusă de la 57 la 55 de ani. „Sindicatele sunt independente să facă orice acțiune doresc dumnealor, pentru că există independența în acțiune a oricărui organism sindical, indiferent că este afiliat sau nu. Eu discut de acțiunile pe care le fac toate sindicatele din federație, sub egida federației“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here