Întâlnirea dintre liderii de sindicat din CEO și reprezentanții Ministerului Energiei, sub semnul întrebării

0
18

Întâlnirea dintre liderii de sindicat din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO) și reprezentanții Ministerului Energiei, care trebuie să aibă loc astăzi, este sub semnul întrebării, după ce guvernul Tudose a căzut. Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energia, face parte din delegația care va merge, totuși, la Ministerul Energiei. Acesta speră să aibă o întâlnire cu secretarul de stat pe probleme de minerit și energie, Doru Vișan: „Trebuia să avem o întâlnire cu ministrul Energiei, dar acesta nu mai este în funcție. Cu toate acestea, o să mergem la Ministerul Energiei, unde sperăm să avem o întâlnire cu secretarul de stat Doru Vișan“.

Salarii mai mari și tichete de vacanță

Întâlnirea este considerată deosebit de importantă în vederea negocierilor care vor avea loc între sindicate și administrația CEO pentru încheierea unui nou Contract Colectiv de Muncă și obținerea unor creșteri salariale semnificative. „Administrația a venit cu o propunere pe care nu o putem lua în calcul. Este vorba de o creștere de numai cinci la sută a veniturilor salariale față de momentul actual. Nu putem să fim de acord cu această propunere. Dorim să fim tratați la fel ca ceilalți angajați din companiile statului. Pot să dau exemplul companiei aeriene Tarom, unde salariile au crescut mereu, deși unitatea înregistrează pierderi”,a precizat Pârvulescu.

O altă solicitare a sindicatelor este acordarea de tichete de vacanță. „Este o revenire la un drept pe care l-am pierdut în anii trecuți. Este un drept de care trebuie să beneficieze toți salariații, mai ales cei care lucrează în condiții grele de muncă”, am mai menționat Dumitru Pârvulescu.

Salariul Minim de 2.200 de lei

Și ieri mai mulți lideri de sindicat din cadrul CEO, printre care s-a numărat preşedintelui Sindicatului Solidaritatea 2013, Nicolae Bunoaica, au avut o întâlnire cu Doru Vișan. Nicolae Bunoaica a precizat că a primit asigurări din partea reprezentantului Ministerului Energiei că salariul minim în cadrul CEO va fio de 2.200 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here